hírek

Újabb jogszabályváltozások várhatók az egészségügyben

A fesztiválok helyszínén ideiglenes fiókgyógyszertár létesülhetne, négy új pszichotróp vegyületet vennének fel ezen anyagok jegyzékébe, és egyebek között változna a teljes családok gyermekápolási táppénzjogosultsága annak a jogszabálytervezetnek a nyomán, amely a kormány honlapján olvasható.
2016.03.30. Hírek

Az Országos Vérellátó Szolgálat jövője is bizonytalan

Szinte biztosra vehető, hogy megszűnik az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK), valamint az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) - értesült a Magyar Idők az Index beszámolója szerint. Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH) jövője is nagyon bizonytalan még.
2016.03.30. Hírek

Bővítik a képalkotó diagnosztikai kapacitásokat

Az Egészségbiztosítási Alap (E-alap) idei előirányzatából ötmilliárd forintot fordít az egészségügyi államtitkárság a nagy értékű képalkotó diagnosztikai kapacitások bővítésére - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár.
2016.03.29. Hírek

Önkéntes egészségügyieket várnak

Csaknem 200 önkéntest vár a Semmelweis Egyetem (SE) a jövő évi, budapesti vizes világbajnokság egészségügyi csapatába. Merkely Béla, a SE klinikai rektorhelyettese az egyetem honlapján elmondta, hogy összesen 600 tagja lesz az egészségügyi csapatnak, amelynek összetétele az idei év végéig kialakul.
2016.03.29. Hírek

Kezdődik a munkaeszközök felmérése az egészségügyben

Egységes munka- és védőruhát szeretnének az érdekképviseletek az állami egészségügyi dolgozóknak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága annak kapcsán, hogy ez is téma volt az ágazati szakszervezetekkel a kollektív szerződésről folyó tárgyalásokon szerdán.
2016.03.25. Hírek

A gyógyszergyártók fizették a támogatások egyötödét tavaly

A gyógyszergyártók fizették a gyógyszertámogatások egyötödét tavaly Magyarországon, azonban a támogatásban elérhető új gyógyszerek, terápiák száma messze elmarad a lakosság egészségi állapota alapján kívánatostól - hívta fel a figyelmet az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete csütörtöki közleményében.
2016.03.24. Hírek

Az Év Gyógyszerésze pályázat 2016

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének közreműködésével, valamint a Roche Magyarország Kft. támogatásával, a korábbi éveknek megfelelően idén hatodik alkalommal pályázati felhívást tett közzé az "Az Év Gyógyszerésze" cím elnyerésére.
2016.03.24. Hírek

Áprilistól változik egyes gyógyszerek ára

Már olvasható a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) honlapján azoknak a készítményeknek a listája, amelyeknek április 1-jétől változik az ára. Egy, még 2011-ben módosult rendelet alapján kiterjesztették a fixesítés, más néven referenciaárazás szabályait is.
2016.03.22. Hírek

Gyulai gyerekgyógyász lett az év orvosa

A Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház főorvosa, a csecsemő- és gyerekgyógyász Abdulrahman Abdulrab Mohamed kapta meg idén az Az év orvosa - Astellas-díjat. A gyulai orvost saját páciensei terjesztették fel a díjra. Több mint 12 ezren szavaztak a díjazottakra.
2016.03.21. Hírek