hírek

Hamarosan új fejlesztés segíti a vesetranszplantációs várólista működését

A budapesti vesetranszplantációs várólistára kerülés folyamatát támogató, szoftveralapú betegreferáló rendszer bevezetésén dolgozik a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai (STéG) Klinikán működő vese- és vese-hasnyálmirigy várólista regionális munkacsoportja. Az innováció a nefrológusok és dializáló orvosok mellett a várólista-bizottság orvosainak munkáját is pontosabbá és gördülékenyebbé teszi.
2023.01.26. Hírek

Hadat üzent a WHO a transzzsírsavaknak

Mintegy ötmilliárd ember egészségét veszélyeztetik még mindig a transzzsírok világszerte - jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója hétfőn.
2023.01.25. Hírek

Sikeres a magyarországi robotsebészeti program

Sikeresnek minősítette a robotsebészeti programot az Országos Onkológiai Intézet (OOI) és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója hétfőn budapesti sajtótájékoztatón abból az alkalomból, hogy egy éve vezették be a technológiát Magyarországon.
2023.01.24. Hírek

Az orvosoknak január 31-ig kell adatot szolgáltatniuk a személyi kedvezményhez tavaly kiállított igazolásokról

A háziorvosoknak, szakorvosoknak a tavaly kiállított személyi kedvezményre jogosító igazolásokról január 31-ig kell elektronikusan adatot szolgáltatniuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV). A hivatal hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet arra is, hogy a személyi kedvezmény a személyi jövedelemadó összevont adóalapjából vehető igénybe.
2023.01.24. Hírek