hírek

Veszélyes határnál a kórházak adóssága

Egy hónap alatt újabb 3,5 milliárd forinttal gyarapodott a kórházi adósságállomány, amely így február végére meghaladta a 43 milliárd forintot. Romlott az adósság szerkezete is, a növekedés majdnem teljes egészében a 60 napon túli állományt érintette - derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) friss adataiból.
2016.03.21. Hírek

Egységesítenék az egészségügyi dokumentációk kiadási költségeit

Egységes díjszabályzatot alakítana ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) az egészségügyi dokumentációk kiadásában. A 2015 végén megfogalmazott hatósági ajánlás nem rendelkezik konkrét összegekről, mindössze a díjköteles költségelemeket sorolta fel – mondta Kádár Dóra, az Adatvédelmi Főosztály vizsgálója.
2016.03.18. Hírek

Nem lesz többé várólista a sugárkezelésre

A Vajdasági Onkológiai Intézetben egy új sugárterápiás készüléket helyeznek működésbe. Az első betegek sugárkezelése már megkezdődött. A szerkezet próbaműködését a svéd készülékgyártó cég szakemberei felügyelik.
2016.03.18. Hírek

Interjú a Kórházszövetség új elnökével

Vissza kell adni az egészségügyben dolgozók társadalmi megbecsültségét – véli dr. Svébis Mihály, a megyei kórház főigazgatója, akit a napokban választottak meg három évre a Magyar Kórházszövetség elnökének.
2016.03.17. Hírek

Nem a hálapénz a legnagyobb gond

A nem megfelelő egészségügyi ellátásra panaszkodtak a legtöbben tavaly az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) kimutatása alapján. Érdekesség, hogy a beérkező sérelmes jelzéseknek mindössze 0,2 százaléka kapcsolódott a hálapénzhez, „súlyos testi sértés ügyében” pedig 0,3 százalék kereste fel az intézetet - írja a magyarhirlap.hu.
2016.03.16. Hírek

Jelentősen javult a koraszülött ellátás az elmúlt években

A csecsemőhalandóság kétharmada a koraszülötteket érinti, így ennek csökkenése azt jelenti, hogy a koraszülöttek ellátásában is jelentős javulás történt az elmúlt években - mondta Kulcsár Judit, a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület (Kore) alelnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
2016.03.11. Hírek

Gazdátlan fogász praxisok

Van olyan Nógrád megyei, tartósan betöltetlen fogorvosi körzet, ahol 1999 októbere óta nem végeznek ellátást az Országos Alapellátási Intézet adatai szerint. A listát Budapest vezeti toronymagasan: a fővárosban ötvenhárom fogorvosi körzet gazdátlan, amelyből harmincháromnak gyermekfogászati ellátást kellene végeznie.
2016.03.11. Hírek

Folytatódnak az egyeztetések az egészségügyi dolgozók érdekében

Tovább folytatódnak az egyeztetések az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Egészségügyért Felelős Államtitkársága és az ágazati reprezentatív szakszervezetek között. Az e heti tárgyalás során a partnerek megállapodtak abban, hogy törekednek arra, illetve keresik annak lehetőségét, hogy az ágazati kollektív szerződés fejezetenként léphessen hatályba.
2016.03.11. Hírek