hírek

Levonulóban a járvány

Levonulóban van az influenzajárvány, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb összesített adatai szerint az országban február 29. és március 6. között az előző hetinél 17 százalékkal kevesebb, 36 400 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
2016.03.10. Hírek

Nettó százezres béremelést akarnak az orvosok

Az orvosoknak nettó százezer a szak- és háttérintézményekben dolgozóknak pedig nettó 50 %-os béremelést szeretne a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete – mondta el a szervezet elnöke a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.
2016.03.09. Hírek

Lakást, rendelőt adnának, mégis gyógyíthatatlan az orvoshiány

Tavaly év eleje óta országosan negyedével, Somogyban viszont több mint duplájára emelkedett a tartósan betöltetlen háziorvosi praxisok száma. Hogy nagy a baj, azt Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár is elismerte a Magyar Kórházszövetség múlt heti kongresszusán - olvasható a sonline.hu oldalon.
2016.03.08. Hírek

Nagy szükség lenne egy országos allergológiai felmérésre

Nékám Kristóf allergológus szerint nagy szükség lenne egy országos allergológiai felmérésre, hogy pontosan tudni lehessen, melyik korosztályban mennyi allergiás van, illetve az országban hol magasabb a levegőszennyezettség, és milyen légcsatornákon mozognak a pollenek.
2016.03.07. Hírek

A legfontosabb szempont a betegbiztonság

Az egészségügyben a legfontosabb szempont a betegbiztonság lesz minden intézkedés megfogalmazásánál és elfogadásánál - közölte Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára pénteken Siófokon, a Magyar Kórházszövetség XXVIII. kongresszusának záró fórumán.
2016.03.07. Hírek

24 orvostanhallgatóból kettő akar itthon maradni

A ReSzaSz, azaz a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete által indított petíciót már több mint tízezren írták alá. Azt szeretnék elérni, hogy a többi visegrádi országhoz hasonlóan, Magyarország a jelenlegi négy százalék helyett, a GDP-je (nemzeti össztermék) hat, hat és fél százalékát költse az egészségügy finanszírozására - írja a nyugat.hu.
2016.03.07. Hírek

Hűtlen kezelés gyanúja miatt tesz feljelentést a fenntartó

Az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet számára okozott nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) - tájékoztatta a szervezet csütörtökön az MTI-t.
2016.03.04. Hírek

Az ÁSZ által feltárt hiányosságokra rendszerszintű válaszokat kell találni

A Magyar Kórházszövetség (MKSZ) szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által a kórházak vagyongazdálkodásában feltárt problémák nem egyedi, hanem az intézmények sajátos működéséből eredő, rendszerszintű gondok, ezért a szövetség szerint nem is egyedi szankciókat és megoldásokat, hanem rendszerszintű válaszokat kell találni.
2016.03.04. Hírek