hírek

A kórház veszélyes hely

Húsz-harminc kórház bezárásával hatékonyabbá lehetne tenni a magyar egészségügyet, ami igazából jobb helyzetben van, mint ami a magyar gazdaság állapotából következne. Ezt mondja Mihályi Péter közgazdász, egyetemi tanár, aki szerint a vasút és a rendőrség jobban elmarad az osztrák színvonaltól, mint az egészségügyi ellátás. Mégsem szívesen küldené szeretteit kórházba, a világon sehol - írja a vg.hu.
2016.03.04. Hírek

Megnövelt támogatás feltételekkel

Összességében harminc százalékkal nőtt az alapellátás finanszírozási kerete, ám a beígért tízmilliárdos központi támogatás csökkentésével megint a területen spórolnak az idén – mondta Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke. Szerinte a fogorvosok és védőnők pluszjuttatását nem a háziorvosi támogatásból kellene levonni.
2016.03.03. Hírek

2016 az elhízás elleni harc éve

A pécsi elhízás elleni mintaprojekt kiterjesztéséről, szakmailag ellenőrzött mobil alkalmazás kifejlesztéséről, és a gyermekvárás időszaka alatti felvilágosító munka kifejlesztéséről döntöttek az Összefogás a gyermekek egészségéért programban részt vevő szervezetek szakemberei.
2016.03.02. Hírek

Ezért buknak el az egészségügy átalakítási kísérletei

Alapvető adatok nem állnak rendelkezésre a magyar egészségügyben a megalapozott döntésekhez, az egészségügy átalakítását célzó eddigi kísérletek a politikai akarat hiánya miatt haltak el - véli Gulácsi László, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára.
2016.03.01. Hírek

Évek óta nincs új gyógyszer a támogatottak listáján

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) négy-öt éve nem fogad be új készítményt a támogatott orvosságok listájára, mert a humán- és a gazdasági tárca nem módosítja a támogatott gyógyszereket felsoroló jogszabályt – írja a Népszabadság hétfői számában.
2016.03.01. Hírek

Lesújtó a magyar diákok egészségi állapota

A magyar diákok negyede túlsúlyos vagy elhízott, állóképességi szintjük pedig lehangoló - egyebek között ez derül ki a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (NETFIT) 2014/2015-ös tanévének eredményeiből.
2016.02.29. Hírek

Zika-vírus: a kismamák ne utazzanak az olimpiára!

A Zika-vírus fokozott brazíliai előfordulása miatt az amerikai járványügyi hivatal (CDC) nem tanácsolja a terhes nőknek, hogy augusztusban elutazzanak a nyári olimpiai játékok helyszínére, Rio de Janeiróba – olvasható a szervezet helyi idő szerint pénteken közzétett ajánlásában.
2016.02.29. Hírek

A magyar kórházak biztonságosak

A magyar kórházak biztonságosan működnek, az egészségügyi szolgáltatások feltételei biztonságosak - jelentette ki az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában az országos tisztifőorvos. Szentes Tamás egyúttal leszögezte: nem igaz az az állítás, hogy többen halnak meg ma kórházi fertőzésben, mint közlekedési balesetben.
2016.02.26. Hírek

A MOK TESZT határozatai

2016. február 25-én ülésezett a Magyar Orvosi Kamara Területi Szerveinek Tanácsa (MOK TESZT) és a következő határozatokat hozta, teszi ezúton nyilvánossá:
2016.02.26. Hírek