hírek

Egyre duzzadnak a várólisták

Hazánkba 2011 óta hét másik országból is érkezhetnek donorszervek, a transzplantációs várólisták mégsem rövidülnek, sokan évek óta várakoznak – tudta meg az mno.hu. Azt, hogy ki kerül legközelebb sorra, pontozásos rendszer alapján döntik el.
2016.02.26. Hírek

Összeolvad a gyulai és a békéscsabai kórház

Békés Megyei Központi Kórház néven egyesül a Gyulán működő Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház és a békéscsabai Réthy Pál Kórház április 1-jén - jelentette be Mészáros János egészségügyi ellátásért felelős helyettes államtitkár pénteken Gyulán.
2016.02.26. Hírek

A héten várható az influenza tetőzése

Az influenzajárvány országosan várhatóan ezen a héten fog tetőzni, ezzel együtt még most is érdemes kérni az oltást - mondta az Országos Epidemiológiai Központ virológus főorvosa az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.
2016.02.25. Hírek

Megtámadhatja a rákot a camembert

Egy általános tartósítószer, amelyet a tejtermékekben, általában camembert-hez és brie-hez hasonló sajtokban használnak, megtámadhatja a rákos sejteket a szervezetben. A Journal of Antimicrobial Chemotherapy tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kulcs egy nizin nevű enzim, amelyet a sajtiparban arra használnak, hogy ne romoljanak meg olyan hamar a termékek.
2016.02.25. Hírek

A mélyalvás hiánya is okozhat problémákat

A nem egyenletes alvás, a gyakori megébredés is okozhat problémákat - mondta Szakács Zoltán, a Honvédkórház alvásközpontjának osztályvezető főorvosa vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában.
2016.02.23. Hírek

Egyre nagyobb bajban a kórházak

Lassuló ütemben nő a kórházi adósságállomány, decemberről januárra 2,2 milliárd forinttal gyarapodott a kifizetetlen számlák összege, amely így elérte a 40 milliárd forintot - derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) adataiból.
2016.02.23. Hírek

A túlmunka dobja meg az orvosi fizetést

Tíz óra túlmunka és tizenegy óra ügyelet jut havonta egy „átlagos” szakorvosra jelenleg Magyarországon – derül ki az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ adataiból.
2016.02.23. Hírek

Fel kéne számolni az orvosi egérutakat

Egérútnak nevezi az orvosok külsős foglalkoztatását a Magyar Kórházszövetség elnöke. A sajtóban megjelent, hogy egyre több a külsős orvos itthon a kórházakban. Velkey György szerint ez a tendencia a külföldi munkavállaláshoz hasonlóan kényszerpálya.
2016.02.22. Hírek