hírek

Mi lesz a kórházakkal? - megszólalt az államtitkár

A szakdolgozók bérét növelné legelőször és a lakosság egészségi állapota alapján osztaná újra a kapacitásokat Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár. A napi.hu-nak adott interjújában arról is beszélt, hogy a sebészeti ügyeletet nem vállaló budapesti kórházakból nappali kórház lehet, a jövő egészségügyében pedig az "ügy" helyett a "törődésre" helyezné a hangsúlyt.
2016.02.22. Hírek

Rengeteg az indokolatlannak tűnő császármetszés

Az utóbbi évtizedekben a császármetszés lett a leggyakrabban végzett műtéti beavatkozás a fejlett országokban és egyre nő a gyakorisága. A tendencia hazánkban is megfigyelhető: 1990-ben még 10 százalék körüli volt az összes szülés közt a császármetszések aránya, tavaly viszont már 39 százalék. Nemzetközi kutatások szerint az összes szülés 15-19 százalékában indokolt a császármetszés.
2016.02.18. Hírek

Tovább nőtt az orvoshoz forduló, influenzás betegek száma

A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma. Február 8. és 14. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 38 százalékkal több, 43 700 beteg fordult orvoshoz - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb, szerdai jelentésében.
2016.02.18. Hírek

Talán megszabadulhatunk az elfekvők poklától

Bejárta az egész magyar sajtót a hír: a kórházak ápolási osztályai, krónikus belgyógyászatai, a köznyelvben elfekvőként is emlegetett részlegei helyett úgynevezett szakápolási otthonokban láthatják el a jövőben azokat, akik nem szorulnak orvosi ellátásra, csak szakápolásra. Kovácsy Zsombor egészségügyi szakjogász kommentálta a Mediaworks regionális lapjainak a bejelentést - írja a vg.hu.
2016.02.18. Hírek

"Két és fél év van arra, hogy érdemit alkossunk az egészségügyben"

Az alapellátás népegészségügyi szempontú komplex fejlesztése, a minimumrendeletek felülvizsgálata, a kórházi kancellári rendszer kialakítása, az egészségügyi határterületi ellátások átadása a szociális ágazatnak, valamint a főváros és térsége ellátórendszerének fejlesztése szerepel az egészségügyi államtitkárság elkövetkező feladatainak sorában - mondta az egészségügyért felelős államtitkár egy keddi konferencián, Budapesten.
2016.02.17. Hírek

A kormány folytatja a béremelést az egészségügyben

A kormány folytatja az egészségügyben megkezdett átalakításokat: a béremelést, az alapellátás erősítését és a területi szociális különbségek csökkentését - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten.
2016.02.16. Hírek

Világszerte probléma a kórházi fertőzés

Megtévesztőek a kórházi fertőzésekről az utóbbi időben több helyen is megjelent nyilatkozatok, amelyeket a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének (Reszasz) alelnöke adott – közölte az ÁNTSZ. Hegedűs Zsolt nem kevesebbet állít, mint hogy „Magyarországon kórházi fertőzési vészhelyzet van, de ezeket az adatokat titkosították” - írja a magyaridok.hu weboldal.
2016.02.15. Hírek