hírek

Ápolók, akik félig-meddig orvosok

Ma is lehetővé teszik a jogszabályok, hogy egyes előírt feltételek teljesítése esetén szakdolgozók is elláthassanak orvosi hatáskörbe sorolt feladatokat – mondta lapunknak Rácz Jenő az ápolók tervezett egyetemi képzéséről.
2016.02.10. Hírek

A BMI hasznavehetetlen annak megállapítására, ki egészséges, ki nem

A testtömeg-index vagy body mass index (BMI) nem alkalmas egészségmérésre, mondja Jeffrey Hunger, a University of California (Santa Barbara) doktorandusza, társszerzője az International Journal of Obesity c. folyóiratban megjelent írásnak. Így aztán a BMI-nek az egészség megközelítő meghatározására való használata – egyszerűen inkorrekt. A mi kutatásunk az utolsó szög a BMI koporsójába.”
2016.02.09. Hírek

Káosz az egészségügyi bérek körül

Nem pályázható támogatást, hanem tisztességes fizetést szeretnének az orvosok, hiszen más közalkalmazottak sem ösztöndíjból élnek - írta a Napi.hu-nak az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport egyik tagja, Lovas András, az Emmi hivatalos, bérrendezéssel kapcsolatos közleményére reagálva.
2016.02.09. Hírek

Csaknem ötszáz szervátültetést végeztek tavaly Magyarországon

Csaknem ötszáz szervátültetést végeztek Magyarországon 2015-ben, nőtt a vese- és a májátültetések száma, emellett tavaly elvégezték az ország első tüdőtranszplantációját - közölte a szervátültetéseket koordináló Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) hétfőn az MTI-vel.
2016.02.09. Hírek

Gyógyszertárkereső érhető el az OGYÉI honlapján

Kereshető gyógyszertár-adatbázist tett közzé az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a honlapján, a hétfőtől elérhető oldalon az éppen ügyeletes gyógyszertárak is listázhatók.
2016.02.09. Hírek

Kamarába terelik a pszichológusokat is

Megjelent a kormány honlapján a Magyar Pszichológus Kamara létrehozásáról szóló törvényjavaslat. A javaslat szerint a pszichológusok a kamarában közvetlenül és az általuk választott testületek, tisztségviselők útján demokratikusan önállóan intézhetik szakmai ügyeiket, meghatározhatják és és a közérdekkel összhangban képviselhetik szakmai, etikai, gazdasági és szociális érdekeiket.
2016.02.08. Hírek