hírek

Két kórház gazdálkodásában találtak nagy hiányosságokat

A pénzügyi és vagyongazdálkodás területét érintően, valamint a belső kontrollrendszer kialakításában és működtetésében tárt fel hiányosságokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ) két kórház ellenőrzése során - közölte a szervezet. Az ÁSZ mind a fenntartónak, mind a kórházaknak tett intézkedési javaslatokat.
2016.02.08. Hírek

Hoppon maradtak az orvosok?

A kormány azt ígérte, hogy januártól a szakorvosi minimálbér nettó 270 ezer forintra nő, azaz nem lesz olyan szakorvos az országban, aki ennél kevesebbet keres. Az 1001 orvos a hálapénz nélkül nevű csoport szerint pénteken a szakorvosok megkapták bérüket, és szembesültek azzal, hogy az semmit nem változott.
2016.02.05. Hírek

Antibiotikum-térképet készítenek szegedi kutatók

Szegedi kutatók egy térképet szerkesztettek, amelyen rendszerbe foglalták egy baktériumsejt evolúciós nyersanyagait. Ezzel előre tudják jelezni, hogy egy baktérium milyen új környezethez tud alkalmazkodni, így segítik az antibiotikumok fejlesztését.
2016.02.04. Hírek

Február elején érkeznek a megemelt juttatások az egészségügyben és a szociális szférában

Február elején érkeznek azok a megemelt juttatások az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak, amelyekről tavaly év közben döntött a kormány, és amelyek önálló költségvetési tételként a költségvetési törvénybe is beépültek - mondta el Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2016.02.03. Hírek

Felülmúlta a várakozásokat a Pfizer

Felülmúlta a piaci várakozásokat az amerikai Pfizer gyógyszergyártó tavalyi utolsó negyedévi bevétele, részint, mert több terméke iránt nőtt a kereslet, továbbá amiatt, hogy a korábban végrehajtott vállalatfelvásárlások is bővítették a forgalmát.
2016.02.03. Hírek

Kockázatos az intézménybeolvasztás

Nem valószínű, hogy bekövetkezik az a bő egy hete bejelentett intézménybeolvasztási elképzelés, amely a kormány bürokráciacsökkentő programjának részét képezi, mivel időközben „számos kockázati tényezőt tártak fel” – közölte lapunkkal Sinkó Eszter szakközgazdász, egészségpolitikai elemző.
2016.02.02. Hírek

750 millió forintot biztosít a kormány praxispályázatokra

Az „Egészséges Magyarország 2014-2020” Egészségügyi Ágazati Stratégia egyik kiemelt eleme az alapellátás megerősítése, hiszen az erős alapellátás a törődő egészségügyi rendszer kulcsa és kapuőre. A 2015. július 6-án elfogadott alapellátási törvény az alapellátás prevenciós célú megerősítésének támogatása mellett az alapellátás kapuőri szerepének növelését kívánja orvosolni.
2016.02.02. Hírek

Globális egészségügyi vészhelyzet

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által hétfő este a Zika-vírus miatt kihirdetett globális egészségügyi vészhelyzet elsősorban összehangolt nemzetközi intézkedéssorozatot jelent a vírus terjedésének mérséklésére - mondta a szervezet magyarországi irodavezetője az M1 aktuális csatorna műsorában.
2016.02.02. Hírek