hírek

Bővült az új pszichoaktív anyagok jegyzéke

A kormány prioritásként kezeli az egészségügyi ellátórendszer megelőzési szemléletű fejlesztését, hiszen a lakosság jó egészségének megőrzése, illetve fejlesztése egyéni és társadalmi felelősség.
2016.02.01. Hírek

Magyarországon egyelőre lassan terjed a vírus

Egyre több európai ország számol be kiterjedt influenzajárványról, Magyarországon egyelőre lassan terjed a vírus - derül ki az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentéséből.
2016.02.01. Hírek

Zika-vírus: az érintett országok listája

Az érintett országok listája, ahol jelenleg a Zika-vírus intenzíven terjed, a fertőzések száma nő, vagy a megbetegedéssel érintett területen aránya emelkedik (ECDC, 2016. január 19.)
2016.01.28. Hírek

Gyors megoldást vár az orvosi kamara

Fontolva haladás jellemzi az egészségügyi kollektív szerződésről zajló egyeztetéseket az államtitkárság és a szakmai szervezetek között – közölte lapunkkal Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a legutóbbi tárgyalás kapcsán. Szerinte „rettentő az ágazat helyzete”, ezért gyors és kielégítő megállapodásra lenne szükség.
2016.01.27. Hírek

Magyarországon nem kell tartani a Zika-vírus okozta járványtól

Magyarországon nincsenek meg a feltételei a Zika-vírus okozta járvány kialakulásának, a vírust terjesztő tigrisszúnyogok rendkívül alacsony számban vannak jelen Magyarországon - mondta Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
2016.01.26. Hírek