hírek

Van megoldás az orvoshiányra

Az orosz kormány mérlegeli, hogy röghöz kösse az orvosi egyetemek friss végzőseit, miközben ösztönözni akarják a gimnazistákat, hogy válasszák az orvosi pályát - írja a napi.hu.
2016.01.25. Hírek

Újabb egyeztetéseket tartott az érdekképviseletekkel az egészségügyi államtitkár

A kormány elkötelezett a betegellátás színvonalának emelése, valamint az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek és anyagi megbecsülésének javítása mellett, ezért újabb egyeztetéseket tartott az ágazati érdekképviseletekkel a héten Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár - közölte az államtitkárság pénteken az MTI-vel.
2016.01.25. Hírek

Gyógyszerkísérlet: "Még nem tudjuk, ki hibázott"

Egyelőre nem derült még ki, melyik volt az a magyar cég, amelyik a tragikusan végződő franciaországi gyógyszerkísérlethez gyártott hatóanyagot. Gyógyszertesztek Magyarországon is folyamatosan zajlanak, de ezek idáig semmilyen egészségügyi problémát nem okoztak.
2016.01.25. Hírek

Kevés fiatalt hozott a háziorvosi pályázat

Nem segített sokat a praxispályázat a megyében tartósan betöltetlen háziorvosi helyek csökkentésében: csupán egy településen nyit ki hosszú évek után újra a rendelő ennek köszönhetően. Működő praxist viszont többen is átvettek egy másik pályázat jóvoltából. - olvasható a delmagyar.hu oldalon.
2016.01.22. Hírek

Nem torpanhat meg az eszköz- és bérfejlesztés az egészségügyben

Nem torpanhat meg az eszköz- és bérfejlesztés az egészségügyben - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a fővárosi Szent Margit Kórház új radiológiai berendezéseinek átadásán csütörtökön. A kórház később kiadott közleményében azt írták, hogy a digitális röntgenberendezések kisebb sugárterhelést okoznak, emellett a környezetet sem szennyezik.
2016.01.22. Hírek

Ijesztő mélyszegénység a kórházakban

Mélyszegénységben a kórházak – figyelmeztet dr. Balaton Péter a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetségének titkára. A sajtóközlemény szerint a Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint az egészségügyi ágazat dolgozóinak bére (142 ezer forint) a legalacsonyabb jelenleg Magyarországon.
2016.01.21. Hírek