hírek

A kormány kibővítette a rezidens támogatási programot

A kormány a betegellátás színvonalának javítása, az egészségügyi hiányszakmák mérséklése és az orvosok itthon tartása érdekében kibővítette a rezidens támogatási programot, amelynek eddig is jelentős eredménye van a szakorvos jelöltek támogatásában.
2016.01.19. Hírek

Sürgősségi sebészet mindenhol - Újraélesztik az egészségügyet

Bővülő és stabil a betegek igényei mentén szervezett magánegészségügyi piac, azt viszont nem tudni, mit tehetnek majd a kancellárok, ha nem emelnek az állami kórházakban évek óta ár alatt elszámolt beavatkozások tarifáin. A fiatal orvosok új szakszervezete harcosabb érdekvédelmet ígér.
2016.01.19. Hírek

A migrént és a Huntington-kórt is tudnák kezelni

A Parkinson- és a Huntington-kór, a migrén, a stroke, valamint a sclerosis multiplex alapját képező neurodegeneratív folyamatok vizsgálata mellett új idegszövetvédő hatású molekulák létrehozása is a célja az MTA-SZTE Idegtudományi Kutatócsoportnak. Több általuk előállított vegyületre már szabadalmi oltalmat szereztek.
2016.01.18. Hírek

Meghalt a francia gyógyszerkísérlet egyik résztvevője

Meghalt vasárnap annak a "súlyos balesettel" végződött francia gyógyszertesztnek az egyik résztvevője, aki három nappal ezelőtt agyhalott lett - közölte a nyugat-franciaországi Rennes egyetemi kórháza, ahol a pácienst kezelték a kísérlet öt másik önkéntes résztvevőjével.
2016.01.18. Hírek

Egyre kevesebben oltatják be magukat influenza ellen

Évek óta jelentősen csökken Európa-szerte azok száma, akik beoltatják magukat influenza ellen, Magyarországon tavaly kevesebb mint 800 ezer ember kérte a védőoltást, míg korábban egymilliónál is több vakcina fogyott - mondta az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) járványügyi osztályának epidemiológus főorvosa csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
2016.01.15. Hírek

A kórházakba is küldhetnek kancellárokat

Az egyetemek gazdasági felügyeletéhez hasonló rendszert alakítanak ki a kórházak esetében is, azaz az állam képviselőjeként egy kórházi kancellárra bíznák a gazdálkodás ellenőrzését - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár hétfőn a kórházigazgatóknak.
2016.01.14. Hírek