hírek

Orvosok, nővérek várólistán

„Gyökeres reformok nélkül nem garantálható tovább a betegek biztonságos gyógyítása” – írta a hétfőn Balog Zoltán miniszternek megküldött nyílt levelében az 1001 orvos hálapénz nélkül elnevezésű csoport.
2016.01.06. Hírek

64 orvos nyert a praxispályázaton

Az „Egészséges Magyarország 2014-2020” Egészségügyi Ágazati Stratégia egyik kiemelt eleme az alapellátás megerősítése, hiszen a jól működő egészségügyi rendszer elengedhetetlen feltétele az erős alapellátás. A 2015. július 6-án elfogadott alapellátási törvény az alapellátás prevenciós célú megerősítésének támogatása mellett annak kapuőri szerepét is növelni kívánja.
2016.01.05. Hírek

Már 781 orvos vár válaszokat Balog Zoltántól

Még decemberben 64 orvos írt nyílt levelet, az egészségügy vészharangjait kongató petíció lavinát indított el, és két nap alatt több mint 250 orvos csatlakozott aláírásával a mozgalomhoz. Ma már 781 orvos vállalja névvel a levelet, sőt, egy újabb levél is született.
2016.01.04. Hírek

Egy miniszteriális megjegyzés margójára

A Medical Online egészségügyi portál 2015. december 10-i számában jelent meg Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárnak alábbi kijelentése: „Ezért el kell gondolkodni azon, hogy amit látunk, az a valóság-e vagy csak az intézményrendszer akarja ezt láttatni velünk” – hangsúlyozta ismét, majd példaként hozta még a sürgősségi ellátást is, ami szintén azért küszködik szakemberhiánnyal, mert saját érdekei mentén létrehozta az ellátórendszer a sürgősségi betegellátó osztályokat.
2015.12.30. Hírek

Itt az EMMI válasza a nyílt levelet aláíró orvosoknak

Az EMMI szerint csökkentették az orvoselvándorlás mértékét, a kórházak adósságát. A 64 orvos által aláírt nyílt levélre adott válaszban azt állítják, folyamatos a konzultáció, a kormány minden véleményt meghallgat, és elkötelezett az ellátás színvonalának, a dolgozók munkakörülményeinek és fizetésének emelése mellett - írja a hvg.hu.
2015.12.22. Hírek

Az egészségügyi dolgozók érdekében tárgyaltak

Decemberben is folytatódtak az egyeztetések a reprezentatív szakszervezetek, az érdekvédelmi szervezetek, az ágazati kamarák és az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága között - az államtitkárság koordinációjában - az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítása érdekében. A kormány kiemelten kezeli az egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók humánerőforrás kérdését.
2015.12.22. Hírek

1001 orvos hálapénz nélkül

A Magyar Rezidens Szövetség teljes mellszélességgel kiáll az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport céljai mellett és érdemben támogatta, támogatja a hálapénz ellenes küzdelmet.
2015.12.22. Hírek