hírek

Megújulnak a háziorvosi körzetek

Nagy összegű pályázatot hirdetett meg honlapján a kormány: a 7,4 milliárdos támogatást a háziorvosi és házi gyermekorvosi körzetek megújítására, illetve egészségmegőrző programok kialakítására lehet felhasználni.
2015.12.21. Hírek

Németországban alig ismert betegségek jelenhetnek meg

Németországban alig ismert, vagy nagyon ritkán előforduló betegségek jelenhetnek meg a menekülthullám miatt, és erre fel kell készülnie az egészségügyi rendszernek - írta csütörtöki közleményében a német belgyógyászati társaság (DGIM).
2015.12.18. Hírek

Sztrájkolnak az olasz orvosok

Akadozik az olaszországi gyógyellátás az orvosok szerdai sztrájkja miatt, amellyel a szakma a római kormány általuk elhibázottnak tarott egészségügyi politikája ellen tiltakozik.
2015.12.17. Hírek

Megszületett a legújabb egészségügyi salátatörvény

A parlament az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításával megteremtette a vény és a beutaló elektronikus úton történő kiállításának alapjait, és rendezte az egészségügyi ágazat béremelésével kapcsolatos egyes kérdéseket.
2015.12.17. Hírek

Orvoshiány - nagyobb a baj, mint eddig gondoltuk

Nem csak a kivándorlás okoz gondot a magyar egészségügyben; a hazai orvosok egy része mára inkább ingatlanügynök, mint egészségügyi szakember – derül ki az orvoselvándorlást vizsgáló, nemrégiben megjelent kutatásból.
2015.12.17. Hírek

A krónikus stressz sietteti az Alzheimer-kórt

Amerikában évente 470 000 embernél állapítják meg az enyhe kognitív romlást, ami nagyban növeli, évekkel vagy hónapokkal előrébb hozza az Alzheimer-kór kitörésének kockázatát. „Kutatásunk bizonyítékkal erősíti meg, hogy az érzékelt stressz megnöveli az amnéziás enyhe kognitív romlás valószínűségét egy idősebb személynél” – mondja Richard Lipton neurológus professzor (Albert Einstein College of Medicine).
2015.12.15. Hírek