hírek

Alvászavart állapított meg a háziorvos? A jogosítvány bánhajta

Jövőre már megváltozott alkalmassági vizsgán kell megfelelni ahhoz, hogy valaki jogosítványt kaphasson vagy meg tudja hosszabbítani a már meglévőt. A vizsgálat része lesz az alvás közbeni légzészavar kiszűrése is, annak nyomán, hogy az Emmi módosította az egykori Népjóléti Minisztérium közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról szóló rendeletét.
2015.12.15. Hírek

Csak terv marad az erdélyi magyar kórház?

A nyári bejelentés óta eltelt majdnem fél év, de semmilyen előrelépés nem látszik az erdélyi magyar kórházzal kapcsolatban. A határon túlon alig maradt magyarul beszélő orvos, vagy ápoló.
2015.12.14. Hírek

Szent Imre-kórház: zavartalan a betegellátás az intézményben

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban a gyógyító munka továbbra is zavartalanul folyik annak ellenére, hogy a közelmúltban két osztályáról is felmondtak orvosok vagy jelentették be távozási szándékukat. Az intézmény a sajtóban megjelent, a kórházat érintő írások miatt jogi lépéseket tesz.
2015.12.10. Hírek

Már közeledik az influenzajárvány

Egyelőre nincs influenzajárvány az országban, azonban a betegség elleni védőoltást érdemes még decemberben beadatni, mivel így biztosan van elegendő idő a védettség kialakulására a járvány kezdetéig - hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
2015.12.10. Hírek

45 milliárd forinttal tartoznak a kórházak

Már 45 milliárd forinttal tartoznak a kórházak az orvostechnikai eszközöket beszállító vállalkozásoknak. A cégek az egészségbiztosítási kassza év végi maradványának szétosztásában bíznak.
2015.12.09. Hírek

December közepéig lesz eredmény a praxisjogvásárlást segítő pályázatnál

December közepéig eldől, hány háziorvosi letelepedési és a praxisjog vásárlását segítő pályázat minősíthető nyertesnek, év végére pedig az is kiderül, ténylegesen hány orvos köti meg a támogatási szerződést - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre válaszul.
2015.12.09. Hírek

Maradhat a pluszpénz jövőre is

Nemcsak december 31-ig, hanem jövőre is a megemelt alapbérhez igazítva kaphatnák meg az egészségügyi dolgozók az ügyeleti és készenléti díjakat, illetve a bérpótlékokat is, ami több tízezer forintos pluszt jelenthet – ez derül ki a parlamentnek benyújtott egészségügyi salátatörvény módosító tervezetéből. Közel nyolcvanezer egészségügyi dolgozó vihet haza több pénzt jövőre is.
2015.12.08. Hírek