hírek

Megszólalt a Szent Imre Kórház, nem maradnak el műtétek

Több szakorvos és osztályvezető is felmondott a fővárosi Szent Imre Kórházban, emiatt veszélyben érzik az ellátás biztonságát a kórház alkalmazottai. A kórház vezetése közleményben árnyalja a kialakult helyzetet, szerintük nincs veszélyben a betegek ellátása és minden szükséges operációt elvégeznek.
2015.12.04. Hírek

Ezért folynak el átláthatatlanul a közpénzek az egészségügyben

Az egészségügyre rendelkezésre álló források biztosan nem elegendőek a jelenlegi infrastruktúra és ellátási csomag finanszírozására, ezért különösen fontos, hogy a közpénzek elosztása transzparens legyen, a támogatáspolitika bizonyítékokon alapuljon - mondta Kaló Zoltán, az ELTE Egészségpolitika és Egészség-gazdaságtan Tanszékének vezetője a Napi.hu egészségügyi konferenciáján tartott előadásban.
2015.12.03. Hírek

Magyarországon is vizsgálják a cannabist

Már Magyarországon is vizsgálják a gyógyításban felhasználható cannabis orvosi alkalmazásának lehetőségét - írta az egészségügyi államtitkárságra hivatkozva csütörtöki számában a Népszabadság.
2015.12.03. Hírek

Nincsenek meg a gépek a kötelező újszülöttkori hallásszűréshez

Január elsejétől kötelező lesz minden magyarországi kórházban az újszülöttek hallásvizsgálata objektív eszközökkel, nem csupán tapsolással, hangoskodással és csengetéssel. Egy hónap van hátra a kitűzött dátumig, de egyelőre nincsenek a kórházakban a szűréshez elengedhetetlen gépek - írja az index.hu.
2015.12.02. Hírek

Tömeges felmondás Budapest legjobb kórházában

A Szent Imrében dolgozó altatóorvosok háromnegyede felmondott, mert úgy érezték, nem tudják biztonságosan végezni a munkájukat. Az altatás és fájdalomcsillapítás mellett az életveszélyes betegeket kezelő orvosok inkább külföldre mennek: szaktudásuk egész Európában hiány, csak tőlünk nyugatabbra az itthoni bérük három-négyszeresét is megkereshetik. A Szent Imrében pedig közben beláthatatlan időre csúsznak el műtétek, pedig ez az a hely, amiről néhány évvel ezelőttig a betegektől és az ott dolgozóktól sem lehetett rosszat hallani - írja az index.hu.
2015.12.02. Hírek

A kamara sikere a beteg érdeke is

Gratulált és további eredményes munkát kívánt Éger István újraválasztott vezetőnek és a Magyar Orvosi Kamara teljes elnökségének Dénes Tamás, a Magyar Rezidensszövetség előző elnöke, akit szintén jelöltek a testület elnöki, alelnöki, főtitkári és titkári pozícióira, ám kihívóival szemben alulmaradt.
2015.12.01. Hírek