hírek

Több mint négyezer orvos hiányzik

Betonba öntötték az elmúlt időszakban a kórházfejlesztéseket – mondta Reggeli járat című műsorban az orvosi kamara elnöke. Éger István hozzátette: örülnek a fejlesztéseknek és az új eszközöknek, de durva károsodást okozott az egészségügyben, hogy nem védték meg a szakembereket. Több mint 4000 orvos hiányzik a rendszerből.
2015.11.30. Hírek

Éger István kihívója Dénes Tamás

Dr. Dénes Tamás a Magyar Rezidens Szövetség leköszönt elnöke is indul a Magyar Orvosi Kamara elnöki posztjáért. (A leköszönt elnököt a MOK elnöki, alelnöki, főtitkári és titkári posztjára is jelölték.) A Magyar Orvosi Kamara Országos tisztújítására 2015. november 28-án, 13 órától kerül sor. Ennek apropóján Dénes Tamás szerkesztőségünkhöz is eljutatta választási programját.
2015.11.27. Hírek

Folytatódik a védőnői méhnyakszűrési program

Folytatódik a védőnői méhnyakszűrési program, amelynek az a célja, hogy az érintett nők a lakóhelyükhöz közel, az alapellátás keretében érhessék el ezt a szűrővizsgálatot. Az elmúlt két évben a védőnők segítségével csaknem 54 ezer nő vett részt vizsgálaton, és 1600 esetben fedeztek fel valamilyen kedvezőtlen elváltozást náluk.
2015.11.26. Hírek

Átlag fölötti a koraszülések száma

Magyarországon ma minden kilencedik gyermek a terhesség 37. heténél hamarabb, koraszülöttként jön a világra. A hazánkban népbetegségnek számító koraszülés súlyos terheket ró a családokra és az egészségügyre egyaránt: a koraszülöttek közvetlen ellátásának, rehabilitációjának és gondozásának költségei éves szinten elérhetik a 130-140 milliárd forintot.
2015.11.24. Hírek

Üresen maradt háziorvosi praxisok

Majdnem három hét telt el a háziorvosoknak szóló letelepedési és praxisjog-vásárlási pályázat leadási határideje (október 31.) óta, de a hivatalos szervek még mindig hallgatnak arról, hogy a 238 tartósan betöltetlen körzet közül hányban lesz újra háziorvosi ellátás.
2015.11.23. Hírek