hírek

Fejlesztik az orvos- és egészségtudományi képzéseket

A kormány várhatóan decemberben tárgyal az orvosképzés fejlesztését célzó jelentésről - közölte Palkovics László felsőoktatási államtitkár szerdai online fogadóóráján. Az államtitkár felidézte, hogy a Fokozatváltás a felsőoktatásban stratégia kiemelt területként kezeli az orvos- és egészségtudományi képzéseket.
2015.11.20. Hírek

Sztrájkolhatnak a rezidensek

Szakorvosi felügyelet nélkül dolgozó rezidensek, kifizetetlen pótlékok és jogtalan tanulmányi szerződések – a Magyar Rezidens-szövetség (MRSZ) szerint ezekkel a problémákkal kell megküzdeniük az orvosgyakornokoknak - olvasható az mno.hu-n.
2015.11.18. Hírek

Változik a szakorvosok képzése

A rezidensrendeleten is változtató, egészségügyi módosító csomag jelent meg a Magyar Közlönyben. Ezzel a felsőfokú szakirányú képzési rendszerrel, a Rezidens Támogatási Program ösztöndíjaival, továbbá a fiatal szakorvosok támogatásával összefüggésben is több, kisebb igazítás lépett életbe.
2015.11.17. Hírek

A magánrendelők bevonásával csökkenhet a várakozási idő

Az egészségügyi magánszektor kapacitásaival, felszerelésével és káderállományával bizonyos mértékben hozzájárulhat a szerbiai egészségügyi rendszer problémáinak megoldásához, elsősorban a várakozási idő csökkentéséhez – értékelt ma Dragana Milutinović, a szerbiai magánpraxisok és privát egészségügyi intézmények szövetségének képviselője.
2015.11.16. Hírek

Egyeztetés a betegek érdekében az egyedi méltányosságú gyógyszerfinanszírozásért

A tegnap benyújtott egészségügyi törvénymódosítási kormány-előterjesztéssel kapcsolatban az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete levélben fordult dr. Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkárhoz és dr. Beneda Attila helyettes államtitkárhoz, melyben kérte, hogy a törvény elfogadása előtt a magyar betegek gyógyulása érdekében adjanak lehetőséget a gyártóknak az egyedi méltányosság kérdéseinek megvitatására.
2015.11.13. Hírek

A kutatás-fejlesztés kitörési pont lehet az ország számára

Az egészségügyi technológiák exponenciális fejlődése következtében az egészségipar aránya a gazdaságon belül tovább fog növekedni, a kutatás-fejlesztés (K+F) kitörési pont lehet az ország számára - mondta az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója csütörtökön egy budapesti szakmai konferencián.
2015.11.13. Hírek