hírek

Fejcserék az egészségügyben

Januárra új csapata lehet Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárnak. A Népszabadság információ szerint változás lesz az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az Országos Mentőszolgálat, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ - élén.
2015.11.13. Hírek

Már a háziorvosoknál van az influenza elleni oltóanyag

Az elmúlt évihez képest a 2015/2016-os szezonra kifejlesztett oltóanyag összetétele két influenzavírus tekintetében megváltozott, emellett bővült azok köre, akik térítésmentesen kaphatják meg a védőoltást. Az influenza figyelőszolgálat október elejétől működik, de egyelőre nagyon kevesen fordulnak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Magyarországon jellemzően február-március hónapokban tetőzik a járvány.
2015.11.12. Hírek

A kvótarendszer egészségügyi kockázatot jelent

A migránsok elosztására vonatkozó kvótarendszer hasonló veszélyeket rejt járványügyi szempontból, mint a menekültáradat - jelentette ki az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.
2015.11.12. Hírek

A homeopátiás készítményeknél a hatásosságot nem kell bizonyítani

Egy uniós jogszabály az alapja a homeopátiás készítmények magyarországi forgalmazásának, azonban ezen szerek esetében is ellenőrzött a gyártás, a termék tisztasága, minősége, előállításukhoz gyógyszergyártási engedély kell, csak a hatásosságot nem kell bizonyítani - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szerdán az MTI-vel.
2015.11.12. Hírek

Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege 2016-ban

Az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére kötelezett magánszemélynek be kell jelentkeznie az adóhatósághoz a ’T1011-es nyomtatványon (2014. évre vonatkozóan a 14T1011-es nyomtatványon) a változást követő 15 napon belül. Az adatlap feldolgozását követően az adóhatóság az adózót nyilvántartásba veszi, és a befizetéshez szükséges csekkek postázását is biztosítja.
2015.11.11. Hírek

Tízmilliárd ment egészségügyi informatikára

A teljes e-egészségügyi rendszer kiépítése nagyságrendileg 10 milliárd forintjába kerül az államnak, ennek egy komponense a 300 millió forint értékű mobil EgészségNapló és Tájékoztató Alkalmazás, a MeNTA - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).
2015.11.11. Hírek

Átalakítás előtt áll az onkológiai hálózat

Központosítani kell az onkoló­giai ellátást, hogy érdemben javuljanak a rákbetegek esélyei – állítják a szakemberek. Az átszervezés első lépései már megtörténtek, de továbbiak szükségesek, mert miközben egyre többet költ az ország a daganatos betegek kezelésére, ez alig észrevehető a halálozási statisztikán.
2015.11.10. Hírek

Minden háziorvosnak fel kell fedeznie a daganatokat

Folyamatos képzésekkel a háziorvosoknak is képesnek kell lenniük arra, hogy daganatos betegségeket diagnosztizáljanak - nyilatkozta az InfoRádiónak a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége ügyvezető elnökségi tagja.
2015.11.09. Hírek

A bélbaktériumok szabályozzák az antioxidáns-anyagcserét

A bélcsatorna mikrobái szabályozzák a glutation és aminosav anyagcserét a gazdaszervezetben (például az egérben vagy az emberben). A glutation – antioxidáns, amely minden egyes sejtben megtalálható. A glutation-elégtelenség hozzájárul az oxidatív stresszhez, ami viszont főszerepet játszik a legtöbb ‘életmódi’ betegségben.
2015.11.09. Hírek

Meglepetés a Richtertől

A Richter 6,85 milliárd forint nettó nyereséget ért el a harmadik negyedévben, ez 20,9 százalékkal meghaladja a múlt év azonos időszakit.
2015.11.06. Hírek