hírek

Az OECD pozitív trendváltást lát Magyarországon az egészségügyi kiadások terén

Az egészségügyi ráfordításokban pozitív trendváltás történt Magyarországon, s ennek az iránynak az erősítésére és elmélyítésére van szükség ahhoz, hogy az egészségügyi mutatók is javuljanak - kommentálta a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Egészségügyi Körkép 2015 című kiadványát Cséfalvay Zoltán, a magyar állandó képviselet vezetője.
2015.11.05. Hírek

Magyar fejlesztés révén előzhető meg a szívhalál

A kockázatbecslő rendszer évente hatezer ember életét mentheti meg. Az Opera program égisze alatt az adatok rögzítése mellett a nyomon követés is folyamatos, hogy 2-3 év múlva akár a háziorvos is személyre szabott rizikóbecslést tudjon készíteni a betegekről.
2015.11.04. Hírek

Jobb eszközök kerülnek a kórházakba

A novembertől hatályos közbeszerzési törvény a kórházakra is hatással van, innentől kezdve nem az olcsóság az elsődleges szempont, sokkal fontosabb ennél a minőség, a klinikai eredményesség és a járulékos költségek is. Dacára annak, hogy ezzel a versenykiírások is bonyolódnak, javulhat a betegellátás minősége és biztonsága is.
2015.11.03. Hírek

Csak az orvos és a gyógyszerész látja a betegadatokat

Kizárólag az orvos, vagy a gyógyszerész végzettségű egészségügyi dolgozó férhet hozzá adatainkhoz és dokumentumainkhoz az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT), kormányzati szervek és ágazaton kívüli intézmények nem - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).
2015.11.03. Hírek

Több radiológusra lenne szükség

Évtizedek óta nem történt olyan léptékű radiológiai eszközcsere, mint ezekben a hetekben-hónapokban, amikor egy uniós pályázatnak köszönhetően 85 kórház összesen 39 milliárd forintot kap döntően CT-, MR- és röntgengépcserére.
2015.10.29. Hírek