hírek

Gyermekorvosok egyesülete: rekordokat dönt a bárányhimlős megbetegedések száma

Rekordokat dönt idén a bárányhimlős megbetegedések száma Magyarországon, az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb adatai szerint október közepéig mintegy 34,5 ezer fertőzést regisztráltak, csaknem tízezerrel többet, mint a múlt év hasonló időszakában - közölték szakemberek a Házi Gyermekorvosok Egyesületének szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva: kulcsfontosságú a védőoltás.
2015.10.29. Hírek

Több állami pénz megy gyógyszerekre

A kormány arról döntött, hogy összesen 33 milliárd forint feletti összeggel emeli meg a gyógyszertámogatás és gyógyászati segédeszköz támogatás idei kiadásait.
2015.10.29. Hírek

2018-ig nem készül el az új budapesti kórház

A Sportkórház területén épülhet föl az új budapesti szuperkórház – értesült az Origo. A budaiak öröme azonban nem lehet teljes, mivel az intézmény 2018-ig biztosan nem fog elkészülni. A hoppon maradt János-kórház is számíthat pár milliárd forintra.
2015.10.27. Hírek

Megszüntetnék az orvosi titoktartást

A kormány megszüntetné az orvosi titoktartást, és egyetlen központi adatbankba tömörítené tízmillió magyar állampolgár teljes egészségügyi adattömegét bármiféle jogorvoslat lehetősége nélkül. A kötelező és totális, halálig tartó egészségügyi nyilvántartás ellentétes az európai joggal – állítja az adatvédelmi szakértő.
2015.10.27. Hírek

Újabb változtatások jöhetnek az egészségügyben

Egészségügyi bírság fenyegeti az engedélyköteles tevékenységet engedély nélkül végzőket, módosul a menzaminősítés és ellenőrzés szabályozása, szigorodik az elektronikus cigaretta használata és ismét változhat a gyógyászati segédeszköz forgalmazás rendje - derül ki többek között a kormány honlapján szereplő egészségügyi salátatörvény tervezetből. Az előterjesztés szabályozza az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér működését.
2015.10.26. Hírek

Elindult a légi betegszállítás Magyarországon

Hiánypótló szolgáltatásként elindult a légi betegszállítás Magyarországon, az utasokat főként balesetek után hozzák haza külföldről - tájékoztatta a szolgáltatást végző TrustAir Aviation Kft. ügyvezető igazgatója szerdai sajtótájékoztatója után az MTI-t.
2015.10.21. Hírek

Teljes körű fogászati ellátást kapnak a mozgásukban akadályozott betegek

Teljes körű fogászati ellátást nyújt mozgásukban akadályozott betegeinek az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI), a Semmelweis Egyetemmel (SE) közösen működtetett rendelő kialakítását a két intézmény saját erőből valósította meg - mondta Cserháti Péter, az OORI főigazgatója hétfőn, az intézményben.
2015.10.20. Hírek