hírek

Megkezdődött az idei pollenszezon

Az enyhe időjárás miatt megkezdődött az idei pollenszezon, a mogyoró virágpora már eléri az allergiás tüneteket kiváltó közepes szintet - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken az MTI-vel.
2023.01.17. Hírek

Hálapénz az egészségügyben: 11 feljelentés

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) tavaly 75 esetben tett feljelentést az egészségüggyel kapcsolatban felderített bűncselekmények gyanúja miatt és 11 esetben - tíz- és nyolcszázezer forint közötti - hálapénz átadása ügyében - közölte a szervezet a honlapján közzétett éves statisztikájában.
2023.01.13. Hírek

Ingyenes online nyílt napot szervez a Semmelweis Egyetem

Már lehet regisztrálni a Semmelweis Egyetem január 27-i online nyílt napjára, ahol az egészségügyi oktatás iránt érdeklődő leendő hallgatók és szüleik minden fontos információt megkaphatnak a felvételiről, a tanrendről, a képzésekről, a kollégiumi lehetőségekről és a diploma értékéről
2023.01.12. Hírek

„Mi ennek szenteljük az életünket: fejleszteni a végtelenbe és tovább!”

A szélütéssel kapcsolatban a mai napig általános tévhit, hogy csak az idős embereket érintheti. Pásztor Zsolt 9 nappal a 19 éves születésnapja előtt élte át a rohamot, és csupán kitartásának, környezete támogatásának és a folyamatos rehabilitációnak köszönheti, hogy a féloldali bénultsága utána ma már autót vezet, dolgozik, a sportolói múltjához pedig nemcsak, hogy visszatért, de a 2028-as Olimpiát is kitűzte céljai közé. A fiú története példaértékű lehet nem csak sorstársai számára, hanem azoknak az embereknek is, akik nem mindig tudják értékelni azt, amijük van.
2023.01.12. Hírek

Hazánkban még mindig kiváltságos az, aki CT vagy MR-felvétellel kaphat diagnózist

Miközben a környező országokban már a közgyógyellátást is forradalmasítják a modern képalkotó berendezések, addig Magyarországon még mindig kiváltságosnak számít az, aki CT- vagy MR-felvétellel kaphat diagnózist – hangsúlyozza a magyar Humantech, amely a United Imaging Healthcare amerikai-kínai gyártó újdonságával lép a hazai piacra. A cég szerint a berendezések az orvoshiány tompításához ugyanúgy hozzájárulhatnak, mint a népbetegségek kiszűréséhez és a kedvezőtlen statisztikák visszaszorításához.
2023.01.11. Hírek

Kötelező orvosi szűrővizsgálatok

Hamarosan kezdetét veszi minden idők egyik legjelentősebb egészségügyi reformja Horvátországban, melynek keretében a kormány kötelezővé teszi a lakosság számára a rendszeres orvosi szűrővizsgálatokat.
2023.01.09. Hírek