hírek

Teljes offenzíva az egészségügyben

A kórházaknak a jövőben kizárólag a gyógyítás lesz a feladatuk, miután minden olyan tevékenységet, ami nem tartozik szorosan a betegek ellátásához, leválasztanak az intézményekről. Kórházat nem fognak bezárni, de a működést a lakosság igényeihez alakítják. Erről is beszélt a Magyar Időknek adott bemutatkozó interjúban az új egészségügyi államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán aláhúzta: abban hisz, hogy a betegnek nem az egészségügyi ellátás elszenvedőjének, hanem alakítójának kell lennie.
2015.10.20. Hírek

Lezárult az e-egészségügyi rendszer fejlesztése

Lezárult a nemzeti egészségügyi informatikai (e-egészségügyi) rendszer fejlesztésének projektje, a 2,1 milliárd forintos uniós támogatással megvalósuló fejlesztéssel egy úgynevezett ágazati platform jött létre, amelyen keresztül a szakmai felhasználók számára helytől és időtől függetlenül elérhető az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt).
2015.10.19. Hírek

Ez vár a magyar egészségügyre

Változtatni kell az egészségügyi rendszeren, a valós betegigényekhez kell igazítani az ellátást - hangsúlyozta a kijelölt egészségügyért felelős államtitkár az MTI-nek adott interjújában.
2015.10.19. Hírek

Megnyílt az első online klinika

Megnyílt az első online klinika a 67 milliós Hunan tartomány székvárosában, Csangsában (Kína), ahol a betegek és az orvosok az interneten, webkamera segítségével kerülhetnek kapcsolatba.
2015.10.16. Hírek

A Richter már a következő nagy dobásra készül

Egy hónapja szerencsés véget ért a Richter hosszú, 17 éve indult kutatási sztorija. Az amerikai gyógyszerhatóság, az FDA szeptember 17-én engedélyezte az Allergan (egykor Forest) számára a Richter által kifejlesztett cariprazine-ból készülő Vraylar amerikai törzskönyvezését. A napi.hu interjúja Bogsch Erikkel.
2015.10.16. Hírek

Rákgyógyszert fedezhettek fel maláriakutatók

A rák ellen is hatásos fegyver lehet az az új dán szer, amelyet malária elleni vakcina kutatása közben felfedezett fehérjéből fejlesztettek ki a Koppenhágai Egyetem tudósai, akik négy éven belül szeretnék elvégezni a szer klinikai tesztjeit.
2015.10.15. Hírek

Bérrendezés az első

A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) szerint a problémák megoldásának első lépése az egészségügyben dolgozók bérrendezésének megfelelő mértékű folytatása kell legyen, minden más csak ezután jöhet - olvasható a szövetség közleményében.
2015.10.15. Hírek