hírek

Így hatott a válság az egészségügyre

Az információs rendszerek fejlesztését, az ellátás hiányosságainak feltárását és a betegek érdekeit érvényesítő egészségpolitikát szorgalmaznak a legújabb, a válság egészségügyi rendszerekre gyakorolt hatását és az ezekre adott kormányzati válaszokat vizsgáló WHO-elemzés készítői. Kiderül az is, a gazdasági változásokra a mentális betegségek a legérzékenyebbnek - írja a napi.hu.
2015.09.16. Hírek

Újra sok orvos távozott Magyarországról

Az idei első fél évben sem állt meg az egészségügyi dolgozók elvándorlása Magyarországról – írta a Világgazdaság az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) adatai alapján.
2015.09.16. Hírek

Újra megkaphatják a csecsemők a BCG-védőoltást

Újra megkaphatják a csecsemők a tuberkulózis elleni BCG-oltást. Kedden megkezdődik az oltóanyag kiszállítása a szülészeti intézményekbe és haladéktalanul meg kell kezdeni a csecsemők oltását - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala hétfőn az MTI-t.
2015.09.15. Hírek

Újra átalakítják a rezidens programot

Kiemelt kormányzati cél, hogy valamennyi, a szakorvosképzést Magyarországon megkezdeni szándékozó fiatal bekapcsolódhasson a rezidensprogramba - közölte az emberi erőforrás tárca egészségügyért felelős államtitkársága.
2015.09.14. Hírek

Megmenthető lenne ezer stroke-os beteg

Volna még mit javítani az egészségügyi ellátórendszer hatékonyságán. Édes István, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma Kardiológiai Intézetének vezetője szerint finomhangolással, új protokollok bevezetésével további életeket lehetne megmenteni - írja a vg.hu.
2015.09.14. Hírek