hírek

Közeledik a HPV-oltáshoz szükséges nyilatkozatok leadási határideje

Közeledik a humán papilloma vírus (HPV) elleni védőoltáshoz szükséges nyilatkozatok leadási határideje; a szülőknek szeptember 11-ig kell nyilatkozniuk arról, hogy kérik-e leánygyermekük számára a méhnyakrák elleni védőoltást - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
2015.09.09. Hírek

Az európaiak 38 százalékának van mentális problémája

Csaknem 165 millió európai, a lakosság 38 százaléka szenved évente valamilyen mentális vagy idegrendszeri egészségügyi problémától, például depressziótól, szorongástól, álmatlanságtól vagy demenciától - állapította meg egy nagyméretű európai tanulmány.
2015.09.07. Hírek

Újra megjelent a gyermekbénulás Európában

Megfertőződött két gyermek a gyermekbénulásért felelős polio vírussal Délnyugat-Ukrajnában, s ezzel öt év után újra felütötte fejét a kór Európában - közölte a genfi székhelyű Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán.
2015.09.04. Hírek

Továbbra is patthelyzet van az egészségügyben

Állami cselekvési szabadság és a közfinanszírozási keretrendszer szempontjából patthelyzet van az egészségügyben, nincs, aki ma döntéseket hozzon, és ez tragikus - mondta a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatóhelyettese egy szakmai konferencián kedden Budapesten.
2015.09.02. Hírek

Mégsem lehet népszavazást tartani a várólisták lerövidítéséről

Mégsem lehet népszavazást tartani a várólisták lerövidítéséről, mert a Kúria - megváltoztatva a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) korábbi határozatát - megtagadta a kérdés hitelesítését. A kezdeményezés a civilek által indított rendszerbontó népszavazási kérdések közé tartozott.
2015.09.02. Hírek

Magasabb mozgóbért kapnak az egészségügyiek

Szeptemberben már emelt összegű mozgóbért kap mintegy 43 ezer nővér és 18 ezer orvos. Az intézkedés fedezetére 5,3 milliárd forintot csoportosított át a kormány. Ez év július elsején lépett hatályba az a kormányrendelet, amely eltörölte az egészségügyben szokásos úgynevezett mozgóbérek – az ügyeleti díj, a délutáni és az éjszakai pótlék, a készenléti díj, valamint a rendkívüli munkavégzés bérpótléka – befagyasztását.
2015.09.01. Hírek

Ki lesz Zombor utódja? Már megindult a találgatás

Kórházigazgatói szemmel látott neki a nehézségek feltérképezésének, kórházfinanszírozással, kapacitáselosztással kapcsolatos problémafelvetései korrektek voltak, plusz pénz és idő hiányában azonban adós maradt a megoldással Zombor Gábor egészségügyi államtitkár, aki augusztus 31-ével mondott le posztjáról - írja a napi.hu.
2015.08.31. Hírek