hírek

Jön a műtétdömping

Van, ahol felére csökkent a kórházi várólista a betegekkel folytatott nyári egyeztetések után. A legtöbb többletkapacitással rendelkező intézményben szeptemberre jegyezték elő az ország más városaiból érkező, főként térd- vagy csípőprotézisre váró pácienseket.
2015.08.28. Hírek

Felmentését kérte az egészségügyi államtitkár

Augusztus 31-ei hatállyal felmentését kérte Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára - közölte a tárca csütörtök délelőtt az MTI-vel. A közlemény szerint Zombor Gábor személyes és családi okokra hivatkozva távozik.
2015.08.28. Hírek

A migráció okozta egészségügyi kihívásokról tanácskoznak Pécsett

A migrációs egészségügy világszerte elismert szakértői gyűlnek össze Pécsett augusztus 26. és 28. között, hogy a bevándorlás jelentette egészségügyi kihívásokról, kockázatokról és tapasztalatokról cseréljenek eszmét a Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyek Országos Egyesületének IX. konferenciáján.
2015.08.26. Hírek

Bezár az újpesti, épülhet a budai kórház

Elismerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), hogy októbertől jelenlegi formájában megszűnik a fővárosi IV. kerületi Károlyi Sándor Kórház, az aktív ágyakat a Honvédkórház veszi át.
2015.08.24. Hírek

Bérkövetelési hullámot indított el az egészségügyi béremelés híre

Bérkövetelési hullámot indított el a román közszférában az egészségügyi béremelés híre, Victor Ponta miniszterelnök azonban leszögezte, egyelőre csak az egészségügyi alkalmazottak fizetésének növelésére van fedezet a költségvetésben - közölte szerdán az Agerpres hírügynökség, a kormányfő egy televíziós interjúját idézve.
2015.08.24. Hírek

Jimmy Carter sugárkezelést kap

Melanomát állapítottak meg Jimmy Carter volt amerikai elnöknél, a bőr pigmenttermelő sejtjeiből kiinduló rosszindulatú daganat megtámadta a máját és négy "nagyon kis foltban" átterjedt az agyára, ezért sugárkezelést fog kapni.
2015.08.21. Hírek

Parlagfű-biológiai védekezés Biológiai módszerrel történő parlagfű-mentesítést dolgozott ki a Kecskeméti Főiskola

Biológiai módszerrel történő parlagfű-mentesítést kísérletezett ki a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kara, amely eddig látványos eredményeket hozott – közölte Pölös Endre, a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karának docense, a kutatás vezetője kedden, az egyik kecskeméti gimnázium melletti kísérleti területen tartott sajtótájékoztatón.
2015.08.18. Hírek

Klinikai tömböket szerel fel napelemekkel a pécsi egyetem

Napelemekkel szereli fel a három legnagyobb energiaigényű klinikai tömbjét a Pécsi Tudományegyetem (PTE): a napokban kezdődött és szeptember végéig tartó beruházásra mintegy 300 millió forintot költenek - mondta el az intézmény rektora csütörtökön Pécsett.
2015.08.17. Hírek