hírek

A többség célja a betegségek elkerülése

Felmérést végzett a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet a felnőtt és gyermek lakosság körében az egészséggel kapcsolatos ismereteiről, amelyből egyebek között kiderült, hogy a felnőttek több mint 90 százalékának legfontosabb életcélja, hogy elkerülje a betegségeket.
2015.08.12. Hírek

A fél ország háziorvos nélkül maradhat

Sok pénzt érnek most a háziorvosok: a kormány idén 500 millió forintot fordítana arra, hogy letelepedésre ösztönözze őket, míg az Országos Egészségügyi Pénztár további 250 millió forintot költene praxisjog-vásárlási támogatására.
2015.08.11. Hírek

Hőségben műtenek az orvosok

Még a nemrég felújított, illetve épített kórházakban sem klimatizált minden kórterem, az elavult épületekben működő egészségügyi intézményekben pedig kánikula idején sokszor elviselhetetlen hőségben, akár többórás műtéteknél kell helytállniuk az orvosoknak, asszisztenseknek. Az ÁNTSZ idén már négyszer rendelt el hőségriadót, ami nagy kihívás elé állítja a kórházak vezetőit is - írja a Napi Gazdaság.
2015.08.11. Hírek

Újratermelődő kórházi adósságok

Nem hozott végleges megoldást a kórházi tartozások nyár eleji konszolidációja. Jelzi ezt, hogy a jelenlegi mintegy 40 milliárd forintról már szeptemberre akár 60 milliárd forintra nőhet a beszállítók irányában fennálló kórházi tartozások összege – figyelmeztet a Magyar Orvostechnikai Beszállítók Szövetsége (MOBSZ).
2015.08.11. Hírek

Meghalt Czeizel Endre

Életének 81. évében, hétfő hajnalban elhunyt Czeizel Endre, Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett, Kenedy-díjas orvos, genetikus, epidemiológus - tájékoztatta az orvos-genetikus lánya hétfőn az MTI-t.
2015.08.10. Hírek

Komolyabb trópusi betegségektől nem kell tartani

Nem kell tartani attól, hogy a bevándorlók trópusi betegségeket hoznak be. Szlávik János infektológus Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: a migránsok inkább a helyi betegségeknek vannak kitéve, így nem tart járványtól.
2015.08.10. Hírek

A pályázati pénz sem segít a praxisok működtetésében

Az alapellátási törvénynek kell biztosítani a körülményeket a praxishoz, mert ha ezek nincsenek meg, akkor a pályázati pénz ellenére is nehezen lehet ezeket fenntartani – mondta a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Éger István egyúttal emlékeztetett arra, hogy korábban is lehetőség volt ilyen forrásokhoz jutni.
2015.08.05. Hírek