hírek

A patikák marketingtevékenységének könnyítését javasolja egyik szövetségük

A gyógyszertárak marketingtevékenységének rugalmasabb és megengedőbb szabályozását javasolja a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ). A javaslatokat megküldték az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkárságának és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI).
2015.08.04. Hírek

Felfüggesztették kilenc gyógyszer forgalomba hozatalát - íme, a lista

A francia gyógyszerengedélyező hatóság helyszíni vizsgálatai tárták fel, hogy az indiai GVK Biosciences 5 éven keresztül rendszeresen manipulálta a forgalomba hozatali engedélyezéshez szükséges klinikai vizsgálatok során az elektrokardiográfiás (EKG) adatokat. Ennek nyomán kilenc készítmény forgalomba hozatali engedélyének felfüggesztéséről döntött az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) - közölte a hatóság.
2015.08.04. Hírek

Érdekeket fog sérteni az ellátórendszer átalakítása

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ feladatköre jelentősen csökkent a jogelőd GYEMSZI-hez képest - mondta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Ónodi-Szűcs Zoltán arról is beszélt, hogy nem tartja alkalmasnak a János kórházat az új fővárosi szuperkórház helyszínének.
2015.08.03. Hírek

Miben változik az egészségügyi alapellátás augusztustól?

Augusztus 1-jén lép hatályba az egészségügyi alapellátási törvény, amely azt is rögzíti, hogy az alapellátás továbbra is önkormányzati feladat marad, az orvosok segítséget kapnak a praxisvásárláshoz, valamint kedvezményekkel ösztönzik a részvételt az állami szűrővizsgálatokon.
2015.07.31. Hírek

Itt az első bionikus szemimplantátum

A perifériás látás mellett immár a centrális látás is helyreállítható egy új implantátummal. A Second Sight nevű amerikai cég hivatalos közleményben jelentette be, hogy saját implantátumuk a világon most először került beültetésre a centrális látás helyreállítása céljából, ez pedig sikerrel zárult.
2015.07.31. Hírek