hírek

Erdei túrával gyógyít a kórház

Szó szerint mutat utat az egészség felé a Budapesti Szent Ferenc Kórház, amely kreatív módon segíti a szív- és érrendszeri betegséggel vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, illetve cukorbetegek életét.
2015.07.30. Hírek

Törvény kell a patikai ügyeletről

Az ombudsman szerint miniszteri rendelet helyett törvényi szinten, világos tartalommal kell rögzíteni a gyógyszertárak ügyeleti, készenléti kötelezettségét - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala csütörtökön.
2015.07.24. Hírek

Alprazolam tartalmú szerek: szabad-e gyógynövény alapú étrend-kiegészítőt szedni alkalmazásuk mellett?

A köztudatban altatóként, valamint nyugtatóként ismert, alprazolam hatóanyagú szerek valójában különböző típusú szorongások, például pánikbetegséghez vagy depresszióhoz társuló szorongásos tünetek kezelésére is gyakran alkalmazott készítmények. A feszültség testi-lelki tüneteinek enyhítésére azonban a betegek sok esetben a természet patikáját is segítségül hívják. Az orvos által felírt gyógyszert azonban ellenjavallt, sőt, néhány esetben akár veszélyes is lehet gyógynövény tartalmú szerekkel együtt alkalmazni.
2015.07.23. Hírek

Egészségügyi adattárházat alkot az ÁEEK

A betegek érdekei mentén működő egészségügy megvalósítását szolgálja az az egészségügyi adattárház, amelyet az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) alakít ki októberig az Európai Unió segítségével - közölte a központ főigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
2015.07.23. Hírek

Július végéig mindenki megkapja a pénzét

A hónap végéig minden beszállító megkapja a pénzét – mondta a Hír TV-nek a Magyar Kórházszövetség elnöke. Velkey György elismerte, hogy a kisebb cégeknél jelentős elmaradások vannak. A nagyobb vállalkozásokat azonban már kifizették a kórházi adósságrendezés keretében.
2015.07.23. Hírek

Félnek a kínai orvosok

Kínában több mint 600 ezer orvos írta alá azt az online petíciót, amelyben követelik, hogy a hatóságok állítsák meg a kórházi egészségügyi dolgozók elleni, gyakran halálos kimenetelű támadásokat.
2015.07.22. Hírek