hírek

Összesen két cég gyárt BCG-oltást az unióban

Az Európai Unióban összesen két cég, egy dán és egy bolgár gyárt BCG-oltást - mondta Horváth Ildikó, Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet stratégiai igazgatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.
2015.07.20. Hírek

Kifizetik a kórházak adósságát - itt a meglepő eredmény

Meglehetősen hektikusan szóródnak a kórházi adósságkonszolidációra kiosztott pénzek az egyes intézményekben. A Magyar Államkincstár legfrissebb adatai március vége és június vége között, alig pár százalékostól akár kilencvenszázalékos adósságcsökkenésről, 10 kórházban pedig adósságnövekedésről is tanúskodnak - írja a napi.hu.
2015.07.20. Hírek

Plazmaferezis-központ nyílt Miskolcon

Miskolcon nyitotta meg első magyarországi plazmaferezis-központját a CSL Plasma, a tizennyolc speciális ággyal és a legkorszerűbb berendezésekkel felszerelt létesítményt csütörtökön adták át. A donoroktól levett vérplazmából életmentő gyógyszerek készülnek vérzékeny, immunhiányos betegeknek, baleseti és égési sérülteknek.
2015.07.17. Hírek

Az oltások fontosságára figyelmeztetett az ÁNTSZ

Az oltással kapcsolatos kockázatok összehasonlíthatatlanul kisebbek annál, mint amit a velük megelőzhető súlyos fertőző betegségek jelenthetnek - hangzott el az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) által szervezett budapesti sajtóbeszélgetésen szerdán.
2015.07.16. Hírek

Kik járnak az EU-ban a legtöbbet orvoshoz?

Széles sávban szóródik az EU tagállamokban az orvosi konzultációk lakosonkénti átlagos száma, amely 2007-2012 között az országok több mint kétharmadában növekedett. 2012-ben a lista alján, évente kevesebb mint három látogatással a ciprusiak (2,4) és a finnek (2,7) álltak, miközben az országok zömében fejenként átlagosan 3,8 - 8 orvosi vizit jutott.
2015.07.14. Hírek

Ultrahanggal gyógyíthatók a krónikus fekélyek

Krónikus fekélyek esetében harmadával csökkenthető ultrahang segítségével a sebgyógyulási idő - erre a következtetésre jutottak egérkísérletek során a Sheffieldi és a Bristoli Egyetem kutatói, akik eredményeiket a Journal of Investigative Dermatology című bőrgyógyászati szaklapban ismertetik.
2015.07.14. Hírek

Kiegyenlítődnek a régiós különbségek az egészségügyben

Magyarországon az egészségügyi dolgozók eltérő feltételek mellett végzik munkájukat, de az intézményi fejlesztéseknek köszönhetően ezek kiegyenlítődnek a jövőben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön Balassagyarmaton.
2015.07.10. Hírek