hírek

Megújultak az intenzív koraszülöttosztályok a Semmelweis Egyetemen

A Semmelweis Egyetem három klinikáján megújult a koraszülöttek intenzív ellátásával foglalkozó úgynevezett PIC-osztály, a csaknem 860 millió forintos uniós pályázati forrásból lecserélték a koraszülöttek gyógyításában nélkülözhetetlen életmentő műszereket - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.
2015.06.24. Hírek

Egészségügyi kormányrendeleteket módosítana a kormány

A közforgalmú gyógyszertárak részére kamatmentes, visszatérítendő támogatás nyújtása, a kisforgalmú patikák működési támogatásának súlyozottabb elosztása, valamint a védőnők által elvégzendő méhnyakszűrés finanszírozása is szerepel az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló rendelettervezetben.
2015.06.24. Hírek

Az élen vagyunk és ez nem jó hír

A daganatgyanús betegek szakorvosi beutalóval két héten belül képalkotó diagnosztikához juthatnak, ám ez még mindig kevés a daganatos halálozásban listavezető helyünk megváltoztatásához - írja a napi.hu.
2015.06.22. Hírek

Először végeztek gyermeken kombinált szívtranszplantációt Magyarországon

Először végeztek Magyarországon összetett szívfejlődési rendellenességben szenvedő gyermeken komplex érhelyreállító műtéttel kombinált szívtranszplantációt - jelentette be Ofner Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) főigazgató főorvosa csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
2015.06.19. Hírek