hírek

Hárommilliárddal több jut a rezidenseknek

Jövőre az ideinél mintegy hárommilliárd forinttal több, csaknem 6,9 milliárd forint jut a fiatal szakorvosok ösztöndíjprogramjára, és a rezidensek nem egy kórházzal vagy egyetemmel, hanem az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központtal (ENYKK) szerződnek - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
2015.06.18. Hírek

Az Orvosi Kamara beszól a kuruzslóknak

Az Amerikai Orvosi Kamara végre elszánta magát, hogy megvédje a szakmát a tévés kóklerektől, akik nagy nézettségű műsoraikban megalapozatlan vagy akár téves tanácsokat adnak a nézőknek.
2015.06.17. Hírek

Egy magyar felfedezés mérföldkő lehet a rák gyógyításában

Molekuláris tetoválásnak nevezte el felfedezését az ELTE kutatócsoportja. Az eredményt sejtbiológiai áttörésnek tartják, és a szakma világszerte ünnepli. Málnási-Csizmadia András professzor, a kutatás vezetője a Kossuth Rádiónak azt mondta: forradalom zajlik a tudományban, az eddigi világkép megdőlni látszik.
2015.06.17. Hírek

Az alapellátó orvosoknak nem kell fizetniük iparűzési adót?

Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége – FAKOOSZ örömmel üdvözli a megszavazott, áttételesen 10 millió állampolgárt érintő törvénymódosítást, miszerint – amennyiben az önkormányzatok is úgy akarják – a jövőben nem kell fizetniük az általuk ellátott közfeladatból származó bevételeik után helyi iparűzési adót.
2015.06.17. Hírek

Mégis lesznek önálló orvosi egyetemek?

Szokásos heti sajtótájékoztatóján Lázár János közölte: az Egészségügyi Tudományos Tanács, a Magyar Tudományos Akadémia és az érintett rektorok, dékánok bevonásával kormányzati előterjesztés készül az orvosi egyetemek helyzetének tisztázására.
2015.06.15. Hírek

Országossá teszik a vastagbélszűrési programot

A jövő évi felkészülés és a megyei modellprogram után országossá teszik a vastagbél- és végbélszűrési programot, valamint százezer nőnek küldenek ki méhnyakszűrésre szóló meghívót - erről az egészségügyért felelős államtitkár beszélt csütörtökön Budapesten.
2015.06.12. Hírek

Nagy lépést tettek magyar kutatók a cukorbetegség gyógyítása felé

Csak Magyarországon több mint félmillió cukorbetegségben szenvedőn segíthet az a kísérleti fázisban lévő hatóanyag, amely az érrendszeri és veseszövődmények megelőzése és kezelése terén hozhat áttörést. A Pécsi Tudományegyetem fejlesztése nemrég kapta meg a szabadalmi jogokat, most a kritikus fontosságú klinikai szakasz következik - írja a hvg.hu.
2015.06.11. Hírek