hírek

Ez a készítmény lett az év gyógyszere Magyarországon

A Magyar Tudományos Akadémián Prof. Dr. Sperlágh Beáta a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság (MFT) elnöke ünnepélyes keretek között átadta az "Év Gyógyszere 2014" díjat Bogsch Eriknek, a Richter vezérigazgatójának. A díjat a Richter Gedeon Nyrt. Esmya nevű készítménye kapta.
2015.06.10. Hírek

Jó alapja lehet a szakorvosi minimálbérnek

Szeptembertől 151 ezer forintos támogatást kapnak a szakorvosi vizsga megszerzése után öt évig a fiatal orvosok, hogy a rezidensek ösztöndíjprogramja után ne zuhanjon vissza a fizetésük. A Magyar Rezidensszövetség az egészségügyi szakképzési kormányrendelet vitájában a gyakorlati felkészítés minőségi javítását szorgalmazza - írja a nepszava.hu.
2015.06.10. Hírek

MERS-járvány: a vírus a Közel-Keleten fertőz

Bár Dél-Koreában tört ki járvány, a MERS-vírus a Közel-Keleten fertőz, ezért ottani utazáskor kell számítani megbetegedésre - mondta az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főorvosa az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
2015.06.10. Hírek

A gyógyszert a jelentőségének megfelelően kellene kezelni

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete szerint a gyógyszert a jelentőségének megfelelően kell(ene) kezelni az egészségügyi rendszeren belül, a népegészségügyi mutatók tartós és jelentős javításához szükség van a fenntartható gyógyszer-finanszírozás feltételeinek megteremtésére is, ami pluszforrások nélkül nem valósítható meg.
2015.06.09. Hírek

Erdélyben építene kórházat a kormány

Miközben Zombor Gábor egészségügyi államtitkár csütörtökön egy konferencián arról beszélt, hogy az EU-ban a GDP-arányos egészségügyre fordított költés Magyarországon a legalacsonyabb, az egészségügyi dolgozók bére pedig az uniós átlag alatt van, a Magyar Nemzetnek azt mondta, a kormány egy intenzív és sürgősségi osztállyal is rendelkező kórház építését tervezi Erdélyben.
2015.06.08. Hírek

Mennyit költenek a magyarok magánorvosra? - itt a meglepő adat

Magyarországon költenek legtöbbet betegek saját zsebből az egészségükre, ugyanakkor nálunk a legalacsonyabb az egy főre jutó egészségügyi kiadás - mondta a Világgazdaság csütörtöki egészségügyi konferencián tartott előadásában Bodrogi József egészségügyi közgazdász.. A napi.hu összefoglalója.
2015.06.05. Hírek

Itt nyílik a magyar luxuskórház: jönnek haza az orvosok is

Egy Duna-parti irodaház négy szintjén két egynapos sebészeti műtővel, 14 ággyal és 25 rendelővel nyílik meg a tavaly beharangozott új magyarországi magánklinika első fázisa. Bazsó Péter főigazgató az Indexnek azt mondta: a rendelők megnyitásához már 60 orvossal szerződtek, további hússzal még tárgyalnak. Már sikerült hazacsábítani két magyar orvost is külföldről.
2015.06.04. Hírek

Rendhagyó ebéddel mondott köszönetet az ápolóknak egy budapesti étterem

100 magyar ápolót látott vendégül Budapest népszerű találkozóhelye. A KIOSK idén újabb jótékonysági eseményt szervezett, amelyen ezúttal a magyar ápolók helyzetére hívta fel a figyelmet. A kampány sikerét az ebédet megelőző közösségi kommunikáció is növelte, amelyhez néhány nap alatt több százan csatlakoztak, közöttük számos híresség is.
2015.06.03. Hírek