hírek

Ennyivel nőtt a kórházak tartozása

Április végére a Magyar Államkincstár adatai szerint 84,6 milliárd forintra duzzadt (ebből 48,3 milliárd hatvan napon túli) a kórházak adóssága kamatok nélkül. A növekedés az előző hónaphoz képest nem egészen kétmilliárd, január végéhez képest közel 14 milliárd forint - írja a napi.hu.
2015.05.26. Hírek

Fókuszban a háziorvosok - benyújtották az egészségügyi alapellátásról szóló törvényjavaslatot

A szakorvosi vizsgával rendelkező háziorvosok szakorvosként is történő finanszírozása, a háziorvosi praxisvásárlás megkönnyítése, illetve a kollegiális szakmai vezető háziorvos kinevezése is szerepel egyebek között a parlamentnek szerdán benyújtott egészségügyi alapellátásról szóló törvényjavaslatban, amely kitér a védőnők, a házi gyermekorvosok és a foglalkozás-egészségügyi orvosok feladataira is.
2015.05.22. Hírek

Négy kórház gazdálkodását ellenőrzi az Állami Számvevőszék

Négy egészségügyi intézmény gazdálkodását ellenőrzi jelenleg az Állami Számvevőszék (ÁSZ); a több hónapja tartó vizsgálat a Jahn Ferenc Kórház, a Péterfy Sándor utcai Kórház, a Szent János Kórház és a Zala Megyei Kórház 2008 és 2013 közötti időszakára terjed ki.
2015.05.22. Hírek

Gyenge szájhigiénia, rossz fogak

A magyar lakosság fogazati és szájegészségi állapota lényegesen rosszabb annál az átlagnál, amely a legtöbb nyugat-európai országban, elsősorban a skandináv államokban élőket jellemzi - közölte a Magyar Fogorvosok Egyesülete csütörtökön az MTI-vel.
2015.05.22. Hírek

A csontritkulásos töréseket nem kezelik megfelelően

Magyarországon csaknem egymillió embert érint a csontritkulás, de még a csonttörést elszenvedő betegek fele sincs tisztában az állapotával, a töréseket elszenvedők nyolcvan százaléka pedig nem kap megfelelő ellátást - mondta a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság (MOOT) főtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
2015.05.22. Hírek

Egységes logó jelzi majd a biztonságos online patikákat

Idén júliustól egy logó segítségével lehet majd beazonosítani a biztonságosan működő online gyógyszertárakat az unió tagállamaiban, így Magyarországon is - hangzott el egy gyógyszerhamisításról szóló budapesti sajtótájékoztatón szerdán.
2015.05.21. Hírek

Antibiotikumrezisztencia-kutató nyerte a Bolyai-díjat

Pál Csaba, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont biológusa nyerte idén a legrangosabb, kétévente átadott magyar tudományos elismerést, a Bolyai-díjat. Pál azt kutatja, mitől válnak antibiotikumrezisztenssé a kórokozó baktériumok, és hogyan lehetne a rendszerbiológiai és gyógyszerfejlesztési kutatásokat ötvözve a már ismert antibiotikumok kombinációjának használatával hatékonyabbá tenni a kórokozók elleni küzdelmet.
2015.05.20. Hírek

A beszállítók többsége kimaradt az adósságrendezésből

A kórházi beszállítókat képviselő szervezetek szerint a beszállító cégek több mint 85 százaléka kimaradt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által eddig lebonyolított központi adósságrendezésből, és az eredetileg előirányzott 60 milliárdos összeg harmadáról, 20 milliárd forint kifizetéséről született eddig megállapodás.
2015.05.20. Hírek

Finisben a magánkórház szakrendelője

A tervek szerint nyáron nyílik meg a leendő budapesti mega magánkórház, a Duna Medical Center szakrendelője. Joseph Priel, a projekt mögött álló egyik vállalkozó, az Euromedic cégcsoport elnöke januárban még áprilisi rendelőnyitásról beszélt - írja a vg.hu.
2015.05.19. Hírek