hírek

Büntetnék a gyógyszerek továbbértékesítését

A jövőben akár 500 millió forint pénzbírsággal, sőt, a gyógyszertár működtetéséhez nélkülözhetetlen személyi jog megvonásával is sújthatják azt a patikust, akiről bebizonyosodik, hogy külföldre juttatott olcsóbb hazai gyógyszerekből. Az orvosságok patikusokon keresztüli reexportja is okoz ugyanis időről időre átmeneti vagy tartós készlethiányt, ami a betegek biztonságos ellátását is veszélyeztetheti - írja a vg.hu.
2015.05.15. Hírek

Jön a háziorvosi praxishitel!

A patikai tulajdonváltáshoz hasonlóan a háziorvosi praxisok adás-vételét is államilag támogatott, kedvezményes kamatozású hitelkonstrukcióval ösztönözné a kormány – írja a vg.hu.
2015.05.13. Hírek

Életpályamodellt, béremelést, finanszírozást!

Petíciókat adtak át tüntető egészségügyi dolgozók Budapesten az egészségügyi államtitkárnak, amelyben egyebek mellett szakdolgozói életpályamodellt, béremelést és megfelelő finanszírozást követeltek.
2015.05.13. Hírek

Drasztikusan nőtt az elhízott fiatal férfiak aránya

Öt év alatt kilencről húsz százalékra nőtt az elhízott fiatal férfiak aránya Magyarországon - mondta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OÉTI) főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.
2015.05.12. Hírek

Sok a félreértés az egészségügyben

Nem csak az alacsony bérek miatt vannak feszültségek az egészségügyben, hanem amiatt is, hogy sok a félreértés, félreértelmezés - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.
2015.05.12. Hírek

Utcára vonulnak az egészségügyiek

Több egészségügyi szervezet is demonstrációt hirdetett erre a hétre, ezzel kívánják felhívni a figyelmet az ágazat problémáira. Az ápolók nemzetközi napjára időzített demonstrációra több ezer egészségügyi dolgozót várnak, és abban bíznak, hogy a rendezvény mindvégig politikamentes marad.
2015.05.12. Hírek

Gyógyszervizsgálatok: kemények a régiós versenytársak

Lengyelországgal és Csehországgal verseng Magyarország az orvostudományi kutatás-fejlesztés vezető szerepért Közép- és Kelet-Európában - derül ki az amerikai Nemzeti Egészségintézet adataiból. Ezek szerint hazánkban tavaly összesen 1954 klinikai kutatás zajlott, Csehországban valamivel (2063), Lengyelországban viszont másfélszer több (2927) - írja a vg.hu.
2015.05.11. Hírek

Nagy béremelést ígérnek

A csütörtökön bejelentett béremelés Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint nem beépíthető a jelenleg a 2011-es szinten befagyasztott alapbérekbe.
2015.05.08. Hírek

Új petefészekrák szűrőteszt

A korábbinál kétszer több petefészekrákos esetet képes feltárni egy új vizsgálati módszer, amelyet amerikai kutatók fejlesztettek ki, és amelynek harmadik fázisú klinikai próbáit Nagy-Britanniában végezték.
2015.05.06. Hírek