hírek

Két héten belül diagnosztikai időpontot kapnak a daganatgyanús betegek

A daganatgyanús betegeknek 14 napon belül időpontot kell kapniuk diagnosztikai vizsgálatra és megszűnik az egynapos sebészeti ellátás volumenkorlátja - ezt is tartalmazza az a kormányrendelet-tervezet, amelyről szombati zalakarosi előadásán, illetve az azt követő sajtótájékoztatón beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára.
2015.04.27. Hírek

Átadták az év praxisa díjakat

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár és Balogh Sándor, a zsűri elnöke átadták "Az év praxisa a Kárpát-medencében" díjait a magyarországi és a határon túli háziorvosoknak és munkatársaiknak az Emberi Erőforrások Minisztériuma Arany János utcai épületében - közölte a főszervező csütörtökön az MTI-vel.
2015.04.24. Hírek

Mire mentek el a fogturizmus milliárdjai?

Több mint négy évvel azt követően, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kiállt a fogászati turizmus átfogó fejlesztésére irányuló program mellett, és több mint egymilliárd forintnyi támogatás kifizetése után sem látszanak a konkrét eredmények. Pedig arra, hogy Magyarország megtarthassa vezető szerepét a fogturisták ellátásában, uniós forrásból is milliárdok jutottak - írja a vg.hu.
2015.04.23. Hírek

Bizalmatlanságból fizetünk hálapénzt

Mivel a beteg nem bízik abban, hogy megkapja azt az ellátást, amit szeretne, úgy gondolja, fizetnie kell. Bár a paraszolvencia jelenleg nélkülözhetetlen az egészségügy működéséhez, rontja a rendszer teljesítményét. Igazságtalan is, mert előfordulhat, hogy egy hazai orvosnak akkora lesz a bevétele, mint németországi kollégájának, míg mások nem kapnak semmit. A paraszolvencia csak egy olyan rendszerrel helyettesíthető, amely a beteg szempontjait is figyelembe veszi – mondta az mno.hu-nak dr. Gaál Péter, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának dékánja, a hálapénzrendszer hazai kutatója. A szakembert a hálapénz hatásairól és megszüntetésének lehetőségeiről kérdeztük.
2015.04.22. Hírek

A Magyar Kórházszövetség üzenete

A beteg ember közvetlenül és bizalommal fordul orvosához és ápolójához, ezért a gyógyítás és az ápolás ügyeiben ugyanilyen közvetlenül és bizalommal szólítja meg a Magyar Kórházszövetség 2015. évi üzenetében a magyar társadalmat, az egészséges és a beteg embereket.
2015.04.22. Hírek

A legnagyobb kórházi hitelezőkkel már megállapodott a fenntartó

Az adósságok nyilvántartásának egyeztetése már megkezdődött a beszállítók és a kórházak között, a legnagyobb hitelezőkkel pedig már meg is állapodott a fenntartó - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna műsorában szerda reggel.
2015.04.22. Hírek