hírek

Undorral fordulnak el a fiatalok az egészségügytől

A hálapénz a beteg félelméről szól, az pedig nem összeegyeztethető az orvosi hivatással - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Rezidens Szövetség elnöke. Dénes Tamás szerint a fiatal orvosok már undorral fordulnak el a magyar egészségügytől. Nincs több idő - hangsúlyozta az elnök.
2015.04.22. Hírek

Nő a feszültség a kórházakban, valamit terveznek a bérekkel

A Népszabadság cikke szerint a kormány hamarosan tárgyal az egészségügyi törvények módosításáról, május elejére elkészül az új alapellátási törvény. Zombor Gábor a lapnak azt mondta, elkészült a fiatal orvosok képzéséről és támogatásáról szóló rendelet, továbbá készül az ágazati jövedelmek javításával kapcsolatos előterjesztés, mely szintén néhány héten belül a kormány elé kerülhet.
2015.04.21. Hírek

Egészségügyi törvényeket módosítana a kormány

Gyógyszerek engedélyezés előtti rendelését, fiókgyógyszertárak létesítését, a szakgyógyszerészi vizsgát, valamint a gyógyászati segédeszközök kölcsönzéséhez nyújtott támogatást is tartalmazza egyebek mellett az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról szóló, a kormány honlapján olvasható tervezet.
2015.04.20. Hírek

2020-ig 15 milliárd forint jut egészségügyi prevencióra

A kormány a 2020-ig terjedő időszakban 15 milliárd forintot fordít egészségügyi prevencióra az ezzel kapcsolatos operatív program keretében – mondta Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára pénteken Kecskeméten az MTI-nek.
2015.04.20. Hírek

Tényleg csak táblacsere? - Mérleget vont az OPAI

„A Nyírő Gyula kórházon táblát cseréltek és kinevezték a lipótmezei pszichiátria utódjának” - ez a mondat szerepel egy cikkben. De tényleg csak ennyi történt? - az OPAI sajtóközleményét változtatás nélkül közöljük.
2015.04.17. Hírek

Mi volt előbb a depresszió vagy a stigma? - interjú Dr. Purebl Györggyel

Elgondolkodtató híreket lehetett olvasni egy német másodpilótáról, aki megölte saját magát és még százötven ártatlan embert. Sokan próbáltak okokat, válaszokat keresni a miértekre. Az információ nem biztos, hogy valós következtetésekhez vezet, de a téves asszociációk megragadnak a fejünkben és formálják gondolatainkat.
2015.04.15. Hírek

Magyar tulajdonú kkv-k léte forog veszélyben

Az ígéretek ellenére még mindig nem kezdődött meg az egyeztetés a kormány és a beszállítók között a kórházi adósságrendezésről. Az orvostechnikai eszközök forgalmazói azt szeretnék, hogy ha a kormány továbbra is az intézményrendszer átalakításához köti a konszolidációt, akkor nyújtson legalább gyorssegélyt a cégeknek - írja a vg.hu.
2015.04.15. Hírek

Új MRI-készülék segíti a magyar agykutatást

Átadták hétfőn a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontjában (MTA TTK) azt az új mágneses rezonanciás képalkotó berendezést (MRI), amely révén élvonalbeli kutatási és fejlesztési feladatok megvalósítása válik lehetővé az agyi képalkotás területén Magyarországon is.
2015.04.14. Hírek

Eurómilliókat ad az EU az egészségügy fejlesztésére - ezek a kórházak részesülnek belőle

Az Európai Bizottság összesen több mint 203 millió euró értékben hagyott jóvá négy hazai, egészségügyi infrastruktúrafejlesztő beruházást. Az Észak-Alföldön, Dél-Dunántúlon és Dél-Alföldön megvalósuló projektekhez az Európai Regionális Fejlesztési Alap nyújt társfinanszírozást - derül ki az uniós testület közleményéből, írja a napi.hu.
2015.04.14. Hírek

A gyógyszer mindig jól fogy

Az ezredforduló óta megháromszorozódott, és az idén várhatóan eléri az ezer milliárd dollárt a világ gyógyszerforgalma. Magyarországon a kormányzati intézkedések ellenére, főként a lakosság elöregedése miatt, szintén folyamatosan nő a gyógyszerforgalom - írja a vg.hu.
2015.04.13. Hírek