hírek

Lipótmezőn lehet az új kórház

Tarlós István főpolgármester és a kerületi polgármesterek többségének támogatását is élvezi az a javaslat, amely szerint Budán, az egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet helyén épülne fel a kormány által tervezett új egészségügyi központ - írja a Magyar Nemzet. Az újság csütörtöki cikke szerint Budapest vezetői a napokban egyeztettek az ügyben.
2015.04.09. Hírek

Törvényesítenék a hálapénzt

Jogszabály-módosítással egyértelműsíthetik a hálapénz elfogadásának törvényi hátterét – írja szerdai cikkében a Magyar Nemzet az Igazságügyi Minisztérium (IM) által kezdeményezett törvénymódosítási javaslatra hivatkozva.
2015.04.08. Hírek

Modernizálás vagy bezárás? Mi lesz veled Szent János?

Az elmúlt évek kórházi médiaszereplésének központjában talán a legtöbbször a Szent János Kórház állt. Nem szeretnénk belemenni a híradások valóságtartalmának elemzésébe, de véleményünk szerint kimondható, hogy a János betegellátása és infrastruktúrája sem nem jobb, se nem rosszabb a hasonlóképpen magára hagyott, nem felújított kórházakénál.
2015.04.08. Hírek

Évente négy kórháznyi orvos vándorol ki

Négy megyei kórház teljes orvosgárdája vándorol külföldre évente a jobb munkalehetőség miatt - mondta Rácz Jenő volt egészségügyi miniszter, aki szerint nemcsak az orvoselvándorlás aggasztó mértékű, hanem a 100 milliárdos nagyságrendű kórházi adósságállomány is.
2015.04.07. Hírek

Az energiaitalok akár hirtelen szívhalált is okozhatnak

Olyan serdülőknél vagy fiataloknál, akiknek rejtett szívproblémájuk van – de egészségesnek látszanak – megvan a kockázata a hirtelen szívritmus-zavarnak az energiaital hatására. Még pitvari remegést is megfigyeltek egy 13 éves serdülőnél – ami igazán ritkán fordul elő gyerekeknél – egy fociedzés közben, miután energiaitalt ivott.
2015.04.07. Hírek

Milliárdok mennek zsebbe

Majdnem 17 milliárd forintot költött borravalóra, illetve hálapénzre tavaly a lakosság. A legtöbbet továbbra is a kórházi orvosok kapják a fehér borítékban, a borravalós szakmák rangsorában az első helyet viszont a postásoktól a fodrászok és a kozmetikusok vették át - írja a vg.hu.
2015.04.03. Hírek

Befejeződött a komáromi kórház korszerűsítése

A komáromi Selye János Kórházban kedden átadták a 15 ágyas, krónikus belgyógyászati betegeket ellátó osztályt. A 760 millió forintos beruházás keretében új műszereket szereztek be és épületgépészeti felújításokat valósítottak meg.
2015.03.31. Hírek

Ésszerűsítenék az ügyeleteket

Számítások szerint évente 1,8-2 milliárd forintjukba kerül a patikáknak az ügyeleti nyitva tartás biztosítása, ugyanakkor majdnem félmillió ember él olyan helyen, ahol nincs elérhető ügyeletes patika. Két szakmai szövetség is konkrét javaslatokat dolgozott ki a helyzet rendezésére, ezekről várhatóan már a jövő hónapban egyeztetés kezdődhet a szaktárcával - írja a vg.hu.
2015.03.30. Hírek