hírek

Lesz kórházbezárás? Zombor válaszolt

Nincs szó halasztásról, április 1-től indul az újjászervezett egészségügy. Kórházbezárás nem lesz, a beavatkozásonkénti 150 ezer forintos alapdíjat 180 ezer forintra emelhetik. Három helyszín közül választják ki, hol legyen a budapesti ellátást alapvetően befolyásoló új fővárosi kórház - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár tegnap este az RTL II Magyarul Balóval című tévéműsorában.
2015.03.28. Hírek

Közös érdekek, más módszerek: hogyan viszonyul az MRSz a MOK közelgő tisztújításához?

A magyar egészségügy elemi érdeke, hogy erős érdekvédelemmel rendelkezzen, zászlóshajójának a MOK-nak kellene lennie. Ezért is nagyon fontos, hogy minél több orvoskolléga vegyen részt a MOK munkájában, első körben a mostani választásokon. Minden szervezet csak annyira erős, amennyire a tagjai támogatják, és amennyi energiát hajlandóak befektetni a közös sikerért.
2015.03.27. Hírek

Véget ért a járvány

Véget ért az országos influenzajárvány Magyarországon, miután az országosan regisztrált betegszám a járványküszöb alá csökkent - közölte az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb, szerdai jelentése alapján.
2015.03.26. Hírek

Megvan az új budapesti központi kórház helyszíne?

Az Inforádió úgy tudja: az új budapesti kórház megépítésére több elképzelés is szerepel a minisztériumi előterjesztésben, de valószínűleg az OPNI adhat majd helyet az új intézménynek. Az egészségügyi államtitkárságnak március 31-ig kell kidolgoznia a részleteket. Információk szerint a beruházás 30-40 milliárd forintba kerülne.
2015.03.26. Hírek

Megint elszalad a kórházadósság

Egyetlen hónap alatt 5 milliárd forinttal nőtt a kórházak beszállítói tartozása. Január végén az összadósság csaknem 71, egy hónappal később pedig már 76 milliárdot tett ki. Az összes 60 napon túli tartozás pedig meghaladja a 36,6 milliárd forintot - írja a vg.hu.
2015.03.24. Hírek

Fejleszteni kell a magyarok fogápolási kultúráját!

Magyarország vezet a szájüregi rák miatti halálozásban, ezért fontos minden olyan rendezvény, amely a szájápolás fontosságára hívja fel a figyelmet – mondta Hermann Péter, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) fogorvosi tagozatának elnöke Budapesten, a Semmelweis Egyetemen (SE), ahol pénteken több mint háromszáz résztvevővel magyar fogköztisztítási rekordot állítottak fel a szájápolás világnapja alkalmából.
2015.03.24. Hírek

A köszönet és hála kitüntetettjei a 2014-es Év orvosa pályázaton

A 2014-es Astellas-díj – Az év orvosa pályázaton a betegtörténettel felterjesztett orvosok, valamint a kórházi osztályok nemes versengésében egyaránt eredmény született. Míg az egyéni jelöltekről az internetes szavazás során a nagyközönség, a csoportos felterjesztettek rangsoráról a díjalapítókból álló zsűri döntött. A 107 egyéni és 34 csoportos jelölt részvételével zajlott versengés során minden eddiginél több, kiemelkedő emberi és szakmai teljesítményt nyújtó egészségügyi dolgozó került a nyilvánosság fókuszába. A legjobbak elismeréseiket 2015. március 27-én, az Astellas Díjátadó Gálán ünnepélyes keretek között vehetik majd át.
2015.03.23. Hírek

Publikus Gyógyszertörzs– 2015. április 1.

Az OEP által közzétett előzetes publikus gyógyszertörzs alapján az alábbiakban összefoglaljuk a 2015. április 1-től várhatóan érvénybe lépő változásokat a Magyarországon forgalomban lévő gyógyszerkészítmények, tápszerek árait és támogatását illetően.
2015.03.20. Hírek

Rákot okozhat a mellimplantátum

A rák egy ritka fajtájának megjelenését figyelték meg kizárólag mellimplantátummal élő nőknél, ami Franciaországban az implantátumok betiltásához is vezethet – írja az MTI.
2015.03.19. Hírek

Egyre több rezidens kap ösztöndíjat

Míg tavaly alig hatszáz, idén már jóval több mint nyolcszáz szakorvosjelölt jutott rezidensösztöndíjhoz - írja a keddi Magyar Nemzet az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal által közzétett lista alapján. Az ösztöndíj mértéke havi nettó száz-, illetve kétszázezer forint.
2015.03.17. Hírek