hírek

Létezik betegbiztonság 2015-ben Magyarországon?

A Szinapszis Kft. kutatásának most nyilvánosságra hozott eredményei szerint mind az átlagembereket, mind az egészségügyben dolgozókat aggasztja a szakdolgozók alacsony létszáma és az ágazatban tapasztalható forráshiány.
2015.03.05. Hírek

Nőni fog az egészségipar aránya a gazdaságban

A következő években az egészségipar aránya a gazdaságon belül emelkedni fog, és a 21. század egyik meghatározó iparága lehet - mondta Jakab Zoltán, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete elnöke egy szerdai, budapesti szakmai konferencián.
2015.03.05. Hírek

Sztrájkra készülnek az egészségügyi dolgozók

Határozott idejű munkabeszüntetésre készülnek az egészségügyi dolgozók, legalábbis abban az esetben, ha nem sikerül a kormánnyal tárgyalások útján megegyezni például a bérrendezésről, vagy az életpályamodellről.
2015.03.04. Hírek

Egyre nehezebb helyzetben vannak a kórházi beszállítók

Már adó- és járulékfizetési kötelezettségeit is csak hitelből tudja finanszírozni az egészségügyi beszállítók egy része, miután a kórházak több hónapos elmaradásban vannak a számlák kifizetésével. A kórházigazgatók az állami konszolidációra várnak, eközben sok kkv működése lehetetlenülhet el - írja a vg.hu.
2015.03.03. Hírek

Kötelező lenne az egészségügy privatizációja?

Még a szabadkereskedelem régi hívének számító Nagy-Britanniában is idegeskednek az USA és az EU közti gazdasági kapcsolatokat megújító transzatlanti szabadkereskedelmi szerződés néhány passzusa miatt. Az egészségügy került a viták középpontjába - írja a napi.hu.
2015.03.03. Hírek

MIXTURA CARDIALIS

Online edukációs program kardiológusoknak a beteg együttműködésének megnyeréséért a Servier támogatásával.
2015.03.02. Hírek

Orvoskamarai állásfoglalás az egészségügyi dolgozók béréről

A kórházak adósságkonszolidációjára, az orvosok és szakdolgozók mozgóbérére, a bérfelzárkóztatásra és a hálapénzrendszer megszüntetésére vonatkozóan fogalmazott meg többpontos állásfoglalást a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Területi Szervezetének Tanácsa szerdai ülésén.
2015.02.27. Hírek

A Debreceni Egyetembe integrálódik a helyi Kenézy-kórház

A Debreceni Egyetem (DE) veszi át a helyi Kenézy Gyula-kórház fenntartói jogait az év közepétől, ezzel megkezdődik a két intézmény másfél évig tartó teljes integrációjának folyamata - jelentette be a DE rektora csütörtökön sajtótájékoztatón.
2015.02.27. Hírek

Új idegpályát fedeztek fel magyar kutatók

Új idegpályát fedezett fel magyar szakemberek vezetésével tudósok egy nemzetközi csoportja; az idegpálya eddig ismeretlen módon köti össze a mozgásért, a figyelemért és az öntudatért felelős agyközpontokat.
2015.02.25. Hírek

Időben lehetne kezelni az "özvegycsináló” artériát

A Harvardról csábította haza a Lendület program Maurovich-Horvat Pál kardiológust. Néhány éven belül szeretne kifejleszteni egy olyan módszert, amellyel még szívinfarktus előtt megtalálhatnák a legnagyobb veszélyben lévő embereket.
2015.02.25. Hírek