hírek

Nem fognak kórházakat bezárni!

A kormány határozott célja, hogy kiterjeszti és fejleszti a különböző népegészségügyi szűrőprogramokat és az azokhoz való hozzáférést - erről az egészségügyért felelős államtitkár beszélt a kormányszóvivői tájékoztatón hétfőn, Budapesten.
2015.02.24. Hírek

A koleszterinszint csökkentő tabletták hatását erősen eltúlozzák

Dr. David M. Diamond, aki molekuláris farmakológus, fiziológus és pszichológus professzor a Dél-Floridai Egyetemen, azt állítja, hogy a koleszterin-csökkentő gyógyszerek negatív hatásai túlszárnyalják előnyüket. Igaz; hogy jelentősen csökken a statint szedők koleszterinszintje, de ebből nem következik, hogy a szívroham és a sztrók is jelentősen csökkenne.
2015.02.24. Hírek

Ismét az influenzára hívta fel a figyelmet az ÁNTSZ

Továbbra is terjed az influenza Európában, ám az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma enyhén csökkent az elmúlt héten, ami annak a jele lehet, hogy a kontinens néhány országa már túljutott a járvány csúcsán – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.
2015.02.23. Hírek

Gyógyszerrezisztens maláriakórokozók terjednek Délkelet-Ázsiában

Az Artemisinin nevű gyógyszerrel szemben ellenálló malária kórokozók terjednek Délkelet-Ázsiában, a probléma egyre nagyobb méreteket ölt olyan országokban, mint Mianmar, Kambodzsa, Thaiföld vagy Vietnam - figyelmeztettek tudósok pénteken a The Lancet Infectious Diseases című tudományos folyóiratban.
2015.02.23. Hírek

Kórházi felújítások állhatnak le

Félszáz kórházi, illetve egyéb uniós egészségügyi projekt van csúszásban, közöttük komoly onkológiai fejlesztések. Az ágazatban a pályázatokon elnyert összesen 86,8 milliárdból tavaly év végéig 28,5 milliárdot nem sikerült még elkölteni.
2015.02.20. Hírek

Külsősökkel működik az egészségügy

A 7200-at is meghaladta az egészségügyi intézmények és az orvosi vállalkozások közötti közreműködői szerződések száma 2013-ban – derül ki a fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) nemrég közzétett adataiból.
2015.02.20. Hírek

A MOK a sürgősségi ellátásról, szerkezetátalakításokról

Éger István, a MOK elnöke sajtótájékoztató keretében ismertette a kamara álláspontját a sürgősségi betegellátásról, valamint az alapellátás és a fekvőbeteg-ellátás várható átalakításáról, továbbá az orvoselvándorlással összefüggő költségvetési kérdésekről.
2015.02.18. Hírek