hírek

Felmondtak a Zala Megyei Kórház főigazgatójának

Csidei Irén, a Zala Megyei Kórházat 18 éven át irányító főigazgató hétfőn átvette a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) területi igazgatóságának képviselőjétől az azonnali hatályú, indoklás nélküli felmondását - közölte internetes oldalán a Zalai Hírlap.
2015.02.04. Hírek

A rektorok elkötelezettek az orvosképzés minőségének további javítása mellett

A pécsi, a debreceni, a szegedi és a budapesti Semmelweis Egyetem rektora elkötelezett minden olyan megoldás mellett, amellyel az orvosképzés a jelenleginél is jobb szintet érhet el, stratégiai terveiktől azonban jelentősen eltér az orvosképző karok „kimetszésének” gondolata, illetve egy „összeerőszakolt intézményi konstrukció” létrehozása.
2015.02.04. Hírek

Itt tart a magyar egészségügy

Kijött az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (EHCI), amely rangsorolja 36 európai ország egészségügyi rendszerét. Az élen már ötödik éve Hollandia áll, Magyarország a 26. helyen van. Előrébb vagyunk, mint Litvánia, Lengyelország vagy Románia, de hátrébb, mint Szlovénia vagy Horvátország.
2015.02.04. Hírek

Hosszú sorok a rendelőkben

Egy MR vizsgálatra akár hat hónapot is várni kell, ráadásul a diagnosztika csak az első lépés; sok esetben ugyanilyen vagy még hosszabb várólistákkal kell számolnunk, ha egy gyógyító beavatkozásra kerül a sor. Jelenleg több mint 80 ezer beteg található az OEP által kezelt központi várólistán.
2015.02.04. Hírek

Jó alvással az egészséges életért!

Magyarország 2015-ben hetedik alkalommal csatlakozik a világ legnagyobb alvásorvosi szervezete, a World Association of Sleep Medicine (WASM) partnereként, a World Sleep Day – Alvás Világnapja nemzetközi eseményéhez.
2015.02.02. Hírek

Visszamenőlegesen utalják a többletforrást a háziorvosoknak

Február 2-től, azaz hétfőtől utalja az alapellátásban dolgozóknak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár azt a többlettámogatást, amely praxisonként 130 ezer forintot jelent havonta - mondta az egészségügyért felelős államtitkár hétfőn Budapesten.
2015.02.02. Hírek

Minden középiskolai osztályban ül egy magas vérnyomással küzdő diák

Hazánkban a fiatalok 2,5-3 százalékának magas a vérnyomása, ami azt jelenti, hogy minden középiskolai osztályban ül egy magas vérnyomással küzdő diák - mondta a debreceni hipertóniacentrum vezetője a Hipertónia, diabétesz és kardiovaszkuláris prevenció című tudományos konferencia szünetében szombaton az MTI-nek Debrecenben.
2015.02.02. Hírek

Titokzatos pénzmozgás a magyar kórházaknál

Novemberhez képest majd 10 milliárd forinttal csökkent az év végére az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett lejárt tartozásállomány, amely így december 31-én 98,2 milliárd forint volt, ebből 91,1 milliárd a szállítók-szolgáltatók felé áll fenn - derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) honlapjáról. A tartozásállomány 80 százaléka, mintegy 80 milliárd forint az emberi erőforrás tárcánál halmozódik.
2015.01.30. Hírek