hírek

Naponta három orvos hagyja el Magyarországot

Az utóbbi hat évben komoly számban hagyták el Magyarországot az egészségügyi dolgozók, a magyar doktorokat toborzóirodák is segítik a kijutásban. A tízszeres bérek igen vonzóak, a kinn lévő orvosok kétharmada nem is tervez hazajönni. Ennek egyik oka pedig minden bizonnyal a korrupció: a megkérdezett orvosok negyede nevezte meg a hálapénzt fő oknak a hazatérés ellenében.
2015.01.30. Hírek

Ismét lehet pályázni a rezidens ösztöndíjakra

Újra lehet rezidens ösztöndíjakra pályázni. A szakorvosjelöltek, mint a korábbi években is, a Markusovszky ösztöndíjra pályázhatnak, míg a kórházi-klinikai területen dolgozó szakgyógyszerész-jelöltek számára a Than Károly ösztöndíj biztosít lehetőséget.
2015.01.29. Hírek

Megduplázhatják a lombikbébi-program támogatását

Megdupláznák a lombikbébi-beavatkozásra fordítható támogatást – mondta az egészségügyért felelős államtitkár hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Zombor Gábor azt ígérte, hogy tárgyalnak majd érintett intézetekkel arról, pontosan hogyan változzon pontosan a finanszírozás.
2015.01.27. Hírek

Már készítik az új egészségügyi alapellátási törvényt

Az alulfinanszírozottságot, az elöregedést, az eltérő szakmai minőséget, az önkormányzatok gazdálkodási lehetőségeitől függő körülményeket, valamint a hozzáférés területi egyenlőtlenségeit nevezi meg a szaktárca az alapellátás legfőbb gyengeségeinek a terület átalakításáról készülő előterjesztésben. A Világgazdaság birtokába jutott jogszabálytervezetet csak márciusban kell a kormány elé terjeszteni, így abban még nem is szerepelnek konkrét változtatási tervek, csak irányok.
2015.01.27. Hírek

Teljes értékű életet lehet élni pacemakerrel is

A pacemaker "a szív agya" - hangzott el a Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinikán szombaton tartott előadáson; Magyarországon ma mintegy 40 ezren élnek a normális pulzusszámot biztosító, és ezáltal a szív működését segítő különleges szívritmus-szabályozóval, amely teljes értékű életet biztosít a szívbetegeknek.
2015.01.26. Hírek