hírek

Ennyi orvos távozott Magyarországról

Másfélszeres különbségek egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésben, öt évvel rövidebb élet, mint az EU átlag, hat évfolyamnyi medikusnak megfelelő orvos eltűnése - csak néhány a hazai egészségügy jellemzői közül, melyekkel együtt is állítólag minden rendben van. Napvilágot látott az ágazati stratégiát felvázoló Egészséges Magyarország 2014-2020 című munkaanyag.
2014.12.23. Hírek

December 31-ig még nem késő!

2014 második félévében két ingyenes, online tanfolyamunkkal is könnyen kreditpontot szerezhet. Nem kell mást tennie, mint a tanfolyam cikkeit elolvasni és a kapcsolódó teszteket helyesen kitölteni!
2014.12.21. Hírek

Létrejön az Állami Egészségügyi Ellátó Központ

Létrejön az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK), a gyógyszer-nagykereskedelmet pedig a létfontosságú rendszerek és létesítmények közé sorolják - a többi közt erről szól az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosítása, amelyet kedden fogadott el a Ház.
2014.12.17. Hírek

Magyar felfedezés az alvási orsókkal kapcsolatban

Az utóbbi évek valódi forradalmat hoztak az agykutatásban. Olyan eszközök és módszerek születtek, melyek segítségével vizsgálhatóvá váltak a központi idegrendszer egészen finom részletei, sőt, szelektíven lehet beavatkozni bizonyos hálózatok működésébe anélkül, hogy más folyamatokat befolyásolnánk.
2014.12.16. Hírek

Havi 130 ezer fixszel több

Januártól átlagosan mintegy 130 ezer forinttal emelkedik a háziorvosi szolgálatok finanszírozása. Ez is része az alapellátási rendszer átalakítására vonatkozó előterjesztésnek, amit március közepéig kell beterjeszteni a kormányhoz a szaktárcának - írja a vg.hu.
2014.12.16. Hírek

Új műtéti eljárást vezetnek be a Heim Pál Gyermekkórházban

Új laparoszkópiás műtéti eljárást vezetnek be a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban, aminek köszönhetően a veseműtétek után a gyerekek, a korábbi többhetes kórházi benntartózkodás helyett, akár a beavatkozás után egy-két nappal hazamehetnek - közölte a projekt médiaügynöksége csütörtökön az MTI-vel.
2014.12.12. Hírek

Nyereségre operálnak a német kórházak

Az EU országaiban sehol sem hajtanak végre annyi műtétet, mint a németországi kórházakban. A Die Welt című napilap azonban kiderítette, hogy számos operációra csak azért kerül sor, mert ez anyagi előnyt jelent a kórházak számára. Több kórházban is gyakorlattá vált, hogy az igazgató rendszeresen műtétekre ösztönzi az orvosokat - olvasható a napi.hu oldalon.
2014.12.12. Hírek