hírek

Beindult az egészségügyi szabálygyár

Négy éve még 27, tavaly már csak 24 napot volt táppénzen egy magyar munkavállaló. Csökkent a betegállományban lévők aránya és száma is, nem beszélve a táppénzkiadásokról, amelyek az utóbbi három évben húszmilliárddal apadtak. Ennek ellenére a kormány még mindig úgy látja, van mit szigorítani a táppénzrendszeren: több erre vonatkozó módosító indítvány is szerepel a parlament előtt lévő salátatörvényben - írja a vg.hu.
2014.12.09. Hírek

Hamarosan a 70-es, 80-as években találhatjuk magunkat - Csak most rosszabb lesz

Az egészségpolitikának haladéktalanul választ kell adnia arra a kérdésre, hogyan képzeli el a sürgősségi ellátás jövőjét, különben sorozatban ismétlődhetnek meg az egri Markoth Ferenc kórházéhoz hasonló esetek, sürgősségi ellátás helyett pedig rövidesen a hetvenes, nyolcvanas évekbeli akut ellátási rendszerben találhatjuk magunkat, de az akkori, kórházon kívüli szakellátási háttér nélkül - figyelmeztetnek szakértők.
2014.12.08. Hírek

Megfordult a trend: az otthon szülést javasolják az egészséges nőknek

Szerdán a brit nemzeti egészségügyi szolgálat új vezérfonalat adott ki, amelyben komplikációmentes terhesség után a nőket kórház helyett a szülésznőhöz irányítja. A szülészeti osztályokon ugyanis az alacsony kockázatú szülő anyák kockázata fokozódik a sebészeti beavatkozásra – és a fertőzésre.
2014.12.08. Hírek

Milliárdok stroke-ellátásra

Évente nagyjából 12 milliárd forintot fordít az ország a stroke-betegek kórházi és vérrögoldó kezelésére. Az agyi érkatasztrófát szenvedettek egészségügyi ellátása ma már európai szintű, ám, döntően az életmódbeli különbségek miatt, nálunk még mindig sokkal többen szenvednek el stroke-ot, mint Európa nyugati felén. Sőt, emiatt még a fővároson belül is óriásiak a különbségek - írja a vg.hu.
2014.12.05. Hírek

Az orvosok megüzenték

„Mit üzenne 1,5 millió magyar betegnek” címmel indítottunk társadalmi célú kampányt a WEBBeteggel karöltve. Szép számmal érkeztek javaslatok, melyeket ez úton is köszönünk. Ezek közül szemezgettünk, lássuk, mit üzennek kollégái a „ma” betegének!
2014.12.04. Hírek

Egyedülálló műtő épül az érsebészeti klinikán

Jövő tavaszra olyan hibrid műtő készül el a SOTE Városmajor úti Szív- és Érgyógyászati Klinikáján, amelyben valamennyi érbetegséget, billentyű betegséget és halálos szívritmuszavart gyógyító beavatkozás egyetlen helyiségben végezhető el. A beruházást 800 millió forinttal támogatja a költségvetés - hangzott el múlt héten egy kormányszóvivői sajtótájékoztatón.
2014.12.03. Hírek