hírek

Több orvos is távozott az egri kórház sürgősségi betegellátó osztályáról

Féltucat orvos, közöttük az osztályvezető főorvos is távozott az elmúlt időszakban az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátási Osztályáról. Fűtő László, a kórház főigazgatója sajtóinformációkra reagálva az MTI érdeklődésére szombaton elmondta: a sürgősségi osztály azóta is zökkenők nélkül működik.
2014.12.01. Hírek

Több mint kétszáz magyar településnek nincs háziorvosa

Jelenleg 213 településnek egyáltalán nincs háziorvosa Magyarországon, a betöltött praxisok több mint feléből pedig tíz éven belül nyugdíjba megy a gyógyító. A kormány körzetenként havi plusz 130 ezer forintot ad a háziorvosoknak, az érintettek szerint ez jó irány, de az összeg nem elég ahhoz, hogy több fiatal jelentkezzen körzeti doktornak.
2014.11.26. Hírek

Műtétek modernebb technikával

Kisebb fájdalommal, gyorsabb gyógyulással járó műtéteket végezhetnek a Klinikai Központban egy HURO pályázat részeként vásárolt eszközökkel.
2014.11.22. Hírek

A kis kórházakban megszűnhet az aktív ellátás

Még meg sem született a jogszabály a kórházi rendszer újabb átszervezéséről, a Világgazdaság információi szerint a megyékben már megkezdődött az alkudozás. A kórházak igazgatói és a hatóságok igyekeznek felkészülni az egyelőre csak sejtett átalakításokra, az esetleges osztály- és részlegbezárásokra.
2014.11.21. Hírek

Állami Egészségügyi Ellátó Központot hoznának létre

Az egészségügyi intézményrendszer átalakításával érintett Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) helyett létrehoznák az Állami Egészségügyi Ellátó Központot, illetve 39 új pszichoaktív anyag kerülhet tiltólistára - többek között ezeket tartalmazza az az egészségügyi javaslatcsomag, amelyet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán nyújtott be az Országgyűlésnek.
2014.11.21. Hírek

Nem dohányoznak a Fül-Orr-Gégészeti Klinika orvosai

Egy orvos sem dohányzik már a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikáján, mindezt tíz év alatt érték el. Volt, aki leszokott, az új kollégák közül pedig napi szinten senki nem dohányzik – mondja dr. Noszek László főorvos. Szerinte éppen ők, fül-orr-gégészek szembesülnek leginkább a ténnyel: a dohányzás fokozott kockázatot jelent a daganatok kialakulásában, így nemdohányzóként ezt hitelesen is tudják képviselni.
2014.11.20. Hírek

Világméretű probléma az antibiotikum-rezisztencia

A helytelen, túlzott, illetve az indokolatlan antibiotikum használat miatt olyan baktériumok jelentek meg, amelyek ellenállnak a különböző gyógyszereknek; jelenleg ez az egyik legnagyobb közegészségügyi kockázat a világon és ezen belül Európában is - erre figyelmeztet az idei európai antibiotikum nap, amelyet az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) szervez.
2014.11.19. Hírek