hírek

Fórumsorozatot indít öt egészségügyi szakmai szervezet

Hogyan tovább magyar egészségügy? címmel országos fórumsorozatot indít öt egészségügyi szakmai szervezet azzal a céllal, hogy megismerjék az egészségügyben dolgozók véleményét, javaslatait az ellátórendszerben tervezett változtatásokkal kapcsolatban - közölte a kezdeményező Magyar Rezidens Szövetség kedden az MTI-vel.
2014.11.19. Hírek

Több milliárd meddőségi kezelésekre

Megközelítőleg ötvenezer meddőségi kezelést finanszírozott az Országos Egészségbiztosítási Pénztár az elmúlt öt évben – derült ki a Magyar Nemzet által megismert adatokból. A beavatkozások sikeressége nagymértékben függ a nő életkorától, leginkább a 35 évesnél fiatalabbak esetében lehet eredményes az eljárás.
2014.11.18. Hírek

Messze nem elég az egészségügy jövő évi költségvetése

A jövő évi költségvetés ugyan valóban több pénzt szán az egészségügyre, ennek ellenére a dologi kiadások fedezetének inflálódására, a minimálbér-emelésre nincs fedezet, a kórházi adósság újratermelődése ilyen módon pedig nem megakadályozható – közölte a Magyar Kórházszövetség elnöke egy pénteki konferencián.
2014.11.17. Hírek

A vidéki kórházakban súlyosabb probléma a patológushiány

Az egyetemi klinikákon és a nagy megyei kórházakban talán kevésbé, vidéken azonban igen súlyos gondot okoz a patológusok hiánya, minden harmadik kórházban csupán egyetlen patológus dolgozik. A Magyar Patológusok Társaságának adatai szerint hazánkban jelenleg 250 szakorvos dolgozik, a betegellátás pedig ennek a kétszeresét igényelné.
2014.11.16. Hírek

Bővül a térítésmentes influenza elleni védőoltásra jogosultak köre

Az idei évtől már nemcsak a 65, hanem a 60 éven felüliek is jogosultak a térítésmentes influenza elleni védőoltásra; számukra és a rizikócsoportokba tartozók részére 1,3 millió adag vakcina áll rendelkezésre - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-t. Az oltóanyag már kérhető a háziorvosoktól.
2014.11.14. Hírek

Nem üzlet az egészségügy, de az egészségipar igen

Szakemberek szerint az állami és a magánegészségügy szétválasztható, azonban nem szabad túl radikális megoldásokat alkalmazni, az intézmények és az orvosok kieső bevételét pedig pótolni kell. Egyetértenek azzal az állásponttal, miszerint az egészségügy nem lehet üzlet, de az egészségipar igen, ezért a rezidensszövetség elnöke szerint a nagy cégeket például ide kellene csalogatni.
2014.11.11. Hírek