hírek

Magán kontra állami: egyedül nem megy?

A kormány tervei szerint teljesen különválik majd a közfinanszírozott és az egészségügyi magánellátás, és a jövőben állami kórházakban nem lehet majd magánszolgáltatást nyújtani. A részletek még nem nyilvánosak, így nem tudni, milyen hatása lesz ennek azokra a magánszolgáltatókra, amelyek jelenleg közfinanszírozott intézményen belül szolgáltatnak, illetve a magánklinikákra és kórházakra.
2014.11.04. Hírek

Az egészségügyre is több forrás jut 2015-ben

Az egészségügy óriási lemaradásban van, amelyet be kell hoznia, ezért is biztosít a kormány a költségvetésen keresztül jövőre több forrást egyebek mellett a háziorvosi rendszerre, a kórházak adósságállományának csökkentésére és a rezidensek ösztöndíjprogramjára is – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.
2014.11.03. Hírek

Onkológiai génterápiával győznék le a rákot

Bár látványosak a sikerek a rák génterápiás kezelésében, gyermekcipőben jár a módszer. A cél az, hogy a génterápia a sugár- és a kemoterápia mellett egy újabb pillére lehessen a betegek kezelésének, ne csak egy utolsó remény, ha már minden más kudarcot vallott - írja az mno.hu.
2014.11.03. Hírek

A magyarok jelentős része fizetősnek tartja az egészségügyet

A lakosság több mint 70 százaléka szerint a hálapénzre azért van szükség, mert nélküle rosszabb ellátást kapnak, a magyarok kétharmada fizetősnek tartja az egészségügyet, azzal, hogy ha legálisan megvásárolhatóak lennének az egészségügyi szolgáltatások, szóba sem kerülne a hálapénz.
2014.10.31. Hírek

Kevesebben várnak műtétre, mint nyáron

Több mint tíz százalékkal csökkent a műtétekre várakozók száma az elmúlt négy hónapban – derült ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által megismert adataiból.
2014.10.29. Hírek

Bevált a patikatörvény

A kormány által az Országgyűlés elé terjesztett jelentés szerint jelentősen javult a lakossági gyógyszerellátás biztonsága és a patikák gazdasági helyzete a 2010-es patikatörvénynek köszönhetően - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.
2014.10.29. Hírek

Tüdőrák elleni új szert teszteltek

Sikeresnek bizonyult egerekbe ültetett agresszív emberi tüdőrákos sejtek elpusztításában egy fejlesztés alatt álló új gyógyszer, amelyet a Chicagói Egyetem kutatói vizsgálnak.
2014.10.29. Hírek

Tényleg csak ennyi jut egy magyar kórházi ápoltnak?

2015 januárjában lép hatályba az új közétkeztetésről szóló rendelet. Egészségesebb lesz többek között a kórházi menü is: csökkentett sótartalom, kevesebb cukor és zsír, mindez betegenként 550 forintból - írja a penzcentrum.hu.
2014.10.28. Hírek