hírek

Hatalmas összeget költünk pirulákra

A magyar felnőttek közül azok, akik költenek gyógyszerre összesen havonta 13 milliárd forintot fizetnek ki, ez személyenként átlag 4500 forintot jelent. Fogorvosra havi 29,4 ezer forint megy el - írja a napi.hu.
2014.10.11. Hírek

Műtéti premier Debrecenben

Újfajta eljárással operálták meg a Debreceni Egyetem Kardiológiai Intézetében azt a beteget, akinél kóros hasi főverőér-tágulatot találtak.
2014.10.11. Hírek

Ebola - Szerbiában 708 embert megfigyelnek

Az Ebola-járvány megelőzése végett egészségügyi megfigyelés alá helyeztek 708 embert Szerbiában. Közülük 92-en a ragálytól sújtott térségből, Nyugat-Afrikából érkeztek az országba - közölte csütörtökön a szerbiai egészségügyi minisztérium.
2014.10.10. Hírek

Bizalmi kérdések az egészségügyben

Az elmúlt évek egészségpolitikai és piaci változásai jelentősen átformálták az egészségügy helyzetének alakulását, és vélhetően nem tévedünk, ha azt állítjuk, a változásoknak még csak a kezdeténél járunk. Örök kérdés azonban: milyen a gyógyítókba és az egészségügyi rendszerbe vetett bizalom, ami végeredményben alapjaiban meghatározza a terápia sikerességét.
2014.10.10. Hírek

Nagyon jó üzlet lett az Ebola

Elképesztő tempóban nő a védőfelszerelések és a tájékoztató kiadványok értékesítése az USA-ban azóta, hogy diagnosztizálták az első fertőzöttet amerikai földön. Egy szakértő szerint elkerülhetetlen, hogy előbb utóbb komolyabban behurcolják a vírust az USA-ba - írja a napi.hu.
2014.10.08. Hírek

6-10 milliós letelepedési pénzt kaphatnak a háziorvosok

Október végéig pályázhatnak letelepedési támogatásra azok a háziorvosok, akik vállalják, hogy legalább 4 évig tartósan betöltetlen háziorvosi körzetben dolgoznak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága az MTI-vel.
2014.10.08. Hírek