hírek

Vonzóvá kell tenni az egészségügyi pályát a fiatalok előtt

A kormány szeretné vonzóvá tenni az egészségügyi pályát a fiatalok előtt, és ebben a béremelés mellett az is nagy előrelépés, hogy az ápolók gyakorló ápolóként hamarabb beléphetnek a munkaerő-piacra - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi koordinációért és EU-ügyekért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.
2014.10.06. Hírek

Megújítanák a háziorvosi rendszert

Jövőre akár 600 praxisra is kiterjeszthetik azt a háziorvosi modellt, amelyet jelenleg 27 körzetben tesztelnek - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának, nagy problémának nevezve, hogy a háziorvosi kar jelenleg elöregszik, egyre kevesebben választják ezt a hivatást, ezért – szavai szerint – vonzóbbá kell tenni.
2014.10.03. Hírek

Az első USA-ban diagnosztizált Ebola eset

Az amerikai kórházakban eddig is több Nyugat- Afrikában diagnosztizált Ebolás beteget kezeltek, azonban a napokban az US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is megerősítette az első amerikai földön (Dallas, Texas) diagnosztizált Ebolás esetet.
2014.10.03. Hírek

Gyógyszerészi kamara: megkezdődött a stabilizáció az ágazatban

Megkezdődött a stabilizáció a gyógyszertári ágazatban: egyre kevesebb a veszteséges vállalkozás, nőtt az árbevétel, és a tartozások összege is csökkent 2013-ban - hangzott el a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) által szervezett budapesti sajtóbeszélgetésén, amelyen a gyógyszertári vállalkozások előző évi pénzügyi és mérlegadatait ismertették.
2014.10.03. Hírek

Új főigazgatója van a GYEMSZI-nek

Ónodi Szűcs Zoltán irányítja szerdától a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet (GYEMSZI) - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága az MTI-vel.
2014.10.02. Hírek